De ce să nu mai pui zahăr la castraveții murați. Cu ce să înlocuiești acest ingredient. Trucul mai puțin știut de gospodine
Publicat pe 13.10.2023 la 11:10 Actualizat pe 13.10.2023 la 11:10
Castraveții murați sunt un deliciu mai ales pe timpul iernii, dar multe persoane nu știu că nu mai este nevoie să pună zahăr la murături. Noi îți vom explica de ce, dar și cu ce să înclouiești acest ingredient. Îți vom prezenta un truc mai puțin știut de gospodinele din România.
- Motivul pentru care să nu mai pui zahăr la castraveții murați
- Cu ce alt ingredient să-l înlocuiești
Știm cât de important este să te bucuri cât mai mult de murături pe timpul iernii, motiv pentru care ne-am gândit să-ți explicăm de ce să nu mai pui zahăr la castarveții murați. Îți vom spune exact cu ce să înlocuiești acest ingredient.
Motivul pentru care să nu mai pui zahăr la castraveții murați
Nu multe gospodine știu asta, însă la rețeta de castraveți murați nu trebuie să fie pus zahăr, deoarece acest ingredient va strica gustul pe care preparatul îl are. În general, la murături nu se pun ingrediente dulci.
Cu toate că îți dorești ca murăturile tale să aibă un gust dulce, zahărul nu este soluția. De altfel, acest ingredient va face ca murăturile tale să nu reziste mult pe timpul iernii.
Zahărul de la castraveții murați poate fi înlocuit de crenguțe de vișin. Pe lângă acest ingredient, pentru a da un gust mai bun castraveților murați se pot adăuga următoarele ingrediente: hrean, boabe de muștar, tulpini de mărar uscat sau usturoi.
De ce se înmoaie castraveții murați
Acum îți vom explica de ce se înmoaie castraveții murați. Când pui murături este indicat să adaugi cât mai multe condimente, deoarece acestea împiedică bacteriile să se înmulțească și să strice legumele. În caz contrat, murăturile s-ar putea înmuia.
Acestea se mai pot înmuia și din cauza faptului că nu ai ales borcane curate și dezinfectate. Mai mult decât atât, legumele murate se pot înmuia din cauza faptului că nu ai ales unele care să fie tari și crocante.