Cele mai frecvente greșeli pe care le faci când pui castraveți murați la borcan. Ce trebuie să schimbi în modul de preparare
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 22.09.2023 la 10:32
Actualizat pe 22.09.2023 la 10:33
Sezonul murăturilor a început, iar aceasta este perioada în care ai ocazia să găsești cele mai proaspete legume. Cele mai iubite murături sunt castraveții, care nu lipsesc din cămările niciunui român pe timpul iernii. Scopul acestui preparat este să reziste câteva luni, însă acest lucru nu se întâmplă de fiecare dată. Iată ce greșeli faci.
- Ce trebuie să știi despre castraveții murați la borcan
- Sfaturi utile pentru toate gospodinele
Castraveții murați sunt cel mai adorat preparat de români, ușor de combinat și cu un gust delicios. Aceștia trebuie să rămână crocanți și tari chiar și după câteva luni de când i-au preparat, iar dacă acest lucru nu se întâmplă, înseamnă că ai făcut o greșeală. Noi îți prezentăm câteva dintre motivele pentru care preparatul tău se strică și cum poți să remediezi.
Cele mai frecvente greșeli pe care le faci când pui murături
Chiar dacă modul de preparare este simplu și asemănător în cazul multor tipuri de murături, majoritatea oamenilor uită să acorde atenție unor detalii esențiale. Mai exact, nu este necesar să adaugi ingrediente în plus sau să schimbi modul de preparare, ci doar să te asiguri că tipul ingredientelor pe care le-ai ales este cel potrivit.
Așadar, este bine de știut că nu toți castraveții pot fi puși la murat, iar pentru o aromă deosebită, trebuie să îi alegi pe cei potriviți. Acest lucru înseamnă că trebuie să alegi castraveți mici sau medii, care să aibă o formă cât mai uniformă. Castraveții de mărimi mari nu sunt potriviți pentru murat.
De asemenea, este foarte important să alegi tipul de sare potrivită. Sarea iodată sau sarea de mare îți vor strica preparatul, motiv pentru care este important să alegi sarea specială pentru comservare, iar acest detaliu se găsește pe etichetă.
Când se pun murăturile
Puțini oameni știu că există două tipuri de murături, cele de iarnă și cele de vară. Pentru ambele există o perioadă anume în care este recomandat să le pui, iar acest lucru nu are legătură cu tipul legumelor.
Contrar așteptărilor, murăturile de iarnă trebuie preparate într-o perioadă în care temperaturile încep să scadă, deoarece căldura va crește riscul de fermentare. Dina cest motiv nu trebuie să te bazezi pe faptul că trebuie să stea cât mai mult la murat, ci pe ideea că trebuie să stea la murat câteva luni, dar în condiții răcoroase.
Citește și: 5 lucruri pe care nu trebuie să le faci când pui murături. Secretele pe care puține gospodine le știu