5 lucruri pe care nu trebuie să le faci când pui murături. Secretele pe care puține gospodine le știu
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 30.08.2023 la 16:45
Actualizat pe 30.08.2023 la 16:45
Sezonul murăturilor și al legumelor la borcan se apropie și deși există o mulțime de rețete ușoare cu diferite legume, majoritatea gospodinelor fac cinci greșeli frecvente. Acestea pot să strice textura sau gustul preparatului, motiv pentru care trebuie să știi ce trebuie să eviți să faci.
- La ce trebuie să fii atent când pui murături
- Greșelile care strica întreg preparatul
Cu toții știm cât de important este să te bucuri de murături delicioase în mijlocul iernii, iar acestea să rămănâ la fel de crocante precum în momentul în care le-ai pregătit. Ei bine, pentru acest lucru este nevoie să respecți câteva reguli esențiale și să te asiguri că eviți cinci greșeli pe care aproape toată lumea le face.
Cinci lucruri pe care nu trebuie să le faci când pui murături
Murăturile se pregătesc după aproape aceeași rețetă, indiferent de legumele pe care le folosești. În cazul tuturor sunt valabile cinci reguli importante, care le vor ajuta să reziste chiar și un an după ce le-ai băgat în borcan. Multe persoane se confruntă cu murături moi sau cu un gust neplăcut, astfel că este important să știi cum să eviți acest lucru.
Adaugi o cantitate mult prea mare de oțet
Deși oțetul este foarte important pentru un gust delicios, trebuie să știi că o cantitate mult prea mare le va da un gust aproape insuportabil. Din acest motiv trebuie să te asiguri că adaugi cantitatea exactă, însă și de faptul că nu uiți să adaugi apă.
Nu pui suficientă saramură
La fel ca orice alt ingredient, și saramura este extrem de importantă pentru murături. Ea depinde atât de gustul pe care îl vor avea, dar și de textura cu care vor rămâne după ce lunile trec. Așadar, trebuie să respecți cantitatea exactă.
Adaugi o cantitate prea mare de zahăr
De frica unui gust prea acru, gospodinele tind să exagereze cu cantitatea de zahăr pe care o adaugă în murături. Însă, acest lucru le va da un gust neplăcut, iar combinația de arome va fi imposibil de mâncat.
Combini tipurile de legume în același borcan
Există legume care se completează perfect ca și gust și aromă, însă și altele care, deși sunt delicioase separat, împreună au un gust neplăcut. Cu excepția salatei asortate, va trebui să eviți să adaugi mai multe tipuri de legume în același borcan.
Nu le lași suficient timp la murat
Aproape toate tipurile de legume necesită un timp îndelungat de stat la murat, motiv pentru care nu trebuie să te abați de la această regulă. În cazul în care deschizi prea repede borcanul, s-ar putea ca acestea să nu fie suficient de acre precum ți-ai dori.
Ce ingredient trebuie să adaugi în murături ca să nu devină moi
Un borcan cu murături moi reprezintă una dintre cele mai mari dezamăgiri ale gospodinelor, însă acest lucru se întâmplă frecvent. Din acest motiv, trebuie să ții cont de faptul că, pe lângă ingredientele generale, este necesar să adaugi și sare specială pentru murături. Cu doar un ingredient ieftin poți să eviți o problemă întâlnită în fiecare an.