Fructul care îţi creşte IQ-ul se găsește în orice magazin. Ce cantitate poți consuma și ce beneficii are asupra organismului
Bananele sunt unele dintre cele mai consumate fructe din lume, iar asta datorită faptului că se găsesc în orice sezon în supermarket-uri. Însă, trebuie să știi ce cantitate poți sonsuma din acest produs, astfel încât să nu iți pui sănătatea în pericol. De altfel, beneficiile bananelor sunt multiple pentru organismul tău.
- Fructul care îţi creşte IQ-ul se găsește în orice magazin
- Ce cantitate poți consuma și ce beneficii are asupra organismului
Bananele sunt sursa potrivită de unde iți poți lua potasiu, mangan, vitamina C și fibre, benefice organismului. Însă, ce nu știai este faptul că aceste fructe te pot ajuta să iți îmbunătățești memoria.
Fructul care îţi creşte IQ-ul se găsește în orice magazin
Bananele conțin vitamina B6. Aceasta ajută producția de serotonină, norepinefrină și dopamină pentru susținerea concentrării. O banană este o alegere perfecta chiar și pentru persoanele care încearcă să urmeze o dietă nutritivă fără a se îngrășa.
O banană produce aproximativ 0,5 miligrame din 1,1 până la 1,7 miligrame de vitamina B6. De Oaltfel, aceasta este și recomandarea zilnică făcută de Institutul de Medicină.
Ce beneficii au bananele
O banană poate oferi 12 miligrame de triptofan și tirozină. Acești aminoacizi pe care corpul dumneavoastră îi folosește pentru a produce neurotransmițători serotonină și dopamină, ajută la reglarea stării de spirit.
O cantitate potrivită din acești aminoacizi pot ajută la păstrarea calmului și concentrării, diminuând stările de anxietate și stres. Așadar, Institutul de Medicină recomandă adulților să consume 47 de miligrame de tirozină și 7 miligrame de triptofan pe zi.
Magneziu
Magneziul poate activa o enzimă care transformă amoniacul în uree. Așadar, organismul să-l poată elimina. Chiar și o cantitate mică de amoniac din creier poate împiedica capacitatea de concentrare și atenție.
O banană oferă 37 de miligrame de magneziu, un mineral care ajută la facilitarea activității electrice dintre celulele nervoase din creier. Mai mult de atât, Institutul de Medicină recomandă adulților să consume între 265 și 350 de miligrame de magneziu pe zi.
Energia fructozei
Glucoza joacă un rol foarte important pentru celulele din creier. Fibrele dintr-o banană încetinesc descompunerea și eliberarea zaharurilor sale.
De ce trebuie să consumi banane?
Potasiul găsit în banane poate ajuta la sănătatea oaselor, deoarece poate contracara pierderea urinară crescută de calciu. Mai mult de atât, bananele au un efect antiacid care protejează împotriva ulcerului gastric. Substanţele din banane ajută la activarea celulelor care compun mucoasa stomacului.
Acest fruct conţîn pectină, o fibră solubilă care ajută la normalizarea tranzitului. Bananele sunt o sursă de fructooligozaharide. Aceste bacterii benefice produc vitamine şi enzime digestive care îmbunătăţesc capacitatea de a absorbi nutrient.
Pe lângă acestea, bananele sunt o sursă foarte bună de vitamine, B6 şi C, dar conţin și minerale şi vitamine importante precum fier, magneziu, calciu, fosfor, vitamina A, E, acid folic şi caroten.