Dulceață de banane! Un desert unic, care îți încântă papilele gustative
Publicat pe 08.07.2022 la 20:37 Actualizat pe 08.07.2022 la 20:37
Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că vara este anotimpul în care toate gospodinele pun provizii în cămară pentru sezonul rece. Ei bine, dacă te-ai plictisit de rețetele clasice, acum este timpul să te delectezi cu câteva borcane de dulceață de banane. Ce-i drept, sunt un adevărat deliciu, cu care nu ai cum să nu îți răsfeți papilele gustative!
- Dulceață de banane
- Rețeta pas cu pas
Dulceață de banane, pas cu pas!
Știm, în cămara fiecărei gospodine se află diferite borcane cu dulceață, fie de căpșuni, cireșe, vișine, caise sau alte fructe, însă rareori auzim de cea de mentă, lavandă, lămâie sau de cea de banane, astfel că este timpul să vezi cum se prepară și să treci la treabă!
Noi prezentăm de data aceasta ingredientele pentru un borcan de dulceață, astfel că în funcție de preferințe și de numărul de familiști, puteți crește cantitatea.
Ingrediente:
- 3 banane bine coapte
- un sfert de cană de suc de lămâie
- o cană de zahăr
- o cană de apă
Mod de preparare:
Deși este o rețetă ai atipică, de care nu auzi zilnic, trebuie să știi că nu se prepară deloc greu, poate chiar mai ușor decât una obișnuită, care nu lipsește din vreo cămară a vreunei gospodine.
Prin urmare, începem prin a pune sucul de lămâie într-un bol, iar apoi se decojesc bananele, se taie felii și se pun în sucul de lămâie, amestecând imediat cu o lingură de lemn pentru a preveni înnegrirea lor.
Se pune apă și zahărul într-o cratiță și se aduce la fierbere, iar apoi se adaugă sucul de lămâie cu bananele și se fierbe aproximativ 30 de minute până compoziția se îngroașă. În tot acest timp se amestecă constant ca să nu se lipească, iar când este gata, se toarnă fierbinte în borcane sterilizate la cald, care se închid ermetic.
CITEȘTE ȘI: Dulceață de lavandă. Un desert unic și gustos cu care să îți delectezi papilele gustative