De ce mâncarea rece te ajută să slăbești și când trebuie să consumi desertul. Mihaela Bilic, sfaturi pentru o siluetă de invidiat
Femeile știu cât de greu este să îți menții silueta perfectă, mai ales cu trecerea vârstei, când metabolismul nu mai este la fel ca în tinerețe. Ei bine, cei care vor să piardă în greutate trebuie să țină cont de mâncarea rece și să afle când trebuie consumat desertul. Mihaela Bilic a dat sfaturile de care ai nevoie ca să arați așa cum îți dorești.
- Secretele unei siluete perfecte
- Sfaturi pentru slăbit de la Mihaela Bilic
Pierderea în greutate este un subiect controversat, deoarece există multe sfaturi cunoscute, care devin, însă, dăunătoare pentru organismul oamenilor. Din acest motiv, medicul nutriționist Mihaela Bilic și-a dezvăluit câteva dintre secretele pentru cum să slăbești eficient și sănătos, ținând cont de doar câteva lucruri simple.
De ce mâncarea rece îngrașa și când trebuie să consumi desertul
Oamenii își doresc să slăbească, însă își dau seama că nu reușesc, chiar dacă urmează toate sfaturile pe care le știu. Însă, Mihaela Bilic a spus că nu este de ajuns doar să nu mai consumi pâine sau mâncare din ingrediente făinoase, ci trebuie să ții cont și de alte lucruri, cum ar fi cantitatea sau momentul în care mănânci.
Medicul nutriționist și-a împărtășit sfaturile pe rețelele de socializare, astfel încât toată lumea să aibă acces la informații. Printre cele mai importante aspecte ale postării sunt faptul că mâncarea rece îngrașă mai puțin, deoarece o parte din amidonul găsit în paste, orez sau cartofi se cristalizează și nu se mai absoarbe în intenstin. Așadar, salata orientală, orezul, pastele și sushi aduc mai puține kilograme în plus.
”Se spune că nu suntem niciodată suficient de slabi…sau de bogați La finanțe nu mă pricep, însă am câteva recomandări pentru un slăbit eficient:
- Atenție la cantitatea de carbohidrați din farfurie! Porția corectă de făinoase trebuie să fie cât palma, adică 1 felie de pâine sau 2-3 linguri de orez, paste, mămăligă, cartofi. Asta la fiecare masă, dacă nu aveți probleme cu silueta. Când vreți să slăbiți, eliminați făinoasele de la masa de seară, după ora 18 mâncați doar proteine (carne, pește, ouă) și multe legume.
- Consistența alimentelor influențează aportul caloric, zahărul se absoarbe mai ușor din lichide. Toate sucurile (fie ele și fresh), smoothie-urile și produsele pasate predispun la îngrășat. Nu mai sunteți bebeluși, mestecați, nu beți cu paiul!
- Temperatura la care este consumat un anumit preparat are impact asupra aportului de calorii. O parte din amidonul prezent în orez, paste sau cartofi se recristalizează prin răcire și nu mai poate fi absorbit din intestin. Salata orientală, orezul de la Sushi și pastele reci îngrașă mai puțin.
- Alegeți varianta integrală la cereale și produse făinoase, prezența fibrelor scade viteza de absorție a glucozei. Pastele din grâu dur au indice glicemic mic, în schimb orezul are indice glicemic mare. Pâinea integrală are indice glicemic 65, în timp ce pâinea albă și chiflele sar de 100. Concluzia? Nu trebuie să eliminăm pâinea și făinoasele din viața noastră, ci doar să știm când și în ce cantitate să le consumăm!”, a spus medicul nutriționist.
Când trebuie să mâncăm desertul
Tradiția spune că desertul se mănâncă după servirea felurilor de mâncare, iar acest lucru nu este întâmplător. Pentru că glucoza se absoarbe mai repede pe stomacul gol, este recomandat ca desertul să nu fie consumat la începutul mesei, ci după.
”Glucoza se absoarbe mai repede când stomacul este gol, prin urmare evitați consumul de dulciuri sau produse făinoase la începutul mesei. Începeți cu salată sau ciorbă ca aperitiv, iar la felul principal asociați carbohidrații de tip paste, orez sau cartofi cu carne și legume. Cât despre desert, ideal e să-l mâncați la sfârșitul mesei, cantitatea de zahăr absorbită va fi mai mică”, a transmis Mihaela Bilic.