În cât timp fierbe mazărea la borcan. Trucul care te va ajuta să gătești un preparat delicios
Mazărea este un preparat simplu la prima vedere, însă există câteva secrete care îl vor transforma într-un preparat absolut delicios. Unul dintre acestea este timpul corect în care mazărea la borcan fierbe, de care nu multă lume știe.
- În timp timp fierbe mazărea la borcan
- Trucul pe care multă lume îl ignoră fără să știe
Toți oamenii știu să gătească mazărea, mai ales atunci când este vorba despre cea la borcan. Însă, nu la fel de mulți știu câteva secrete care ajută la obținerea unui gust delicios, la fel ca cel al marilpr bucătari din restaurantele importante. Chiar dacă pare banal, dar timpul de fierbere este important atunci când vine vorba despre acest lucru.
În cât timp fierbe mazărea la borcan
Mazărea este un aliment extrem de benefic pentru organism, iar împreună cu ingredientele potrivite, poate să contribuie și la pierderea în greutate. Pentru a obține un preparat delicios, trebuie să știi ce timp de fierbere necesită, deoarece depășirea acestuia afectează semnificativ gustul.
Așadar, mazărea la borcan trebuie să fiarbă între 15 și 20 de minute, dacă îți dorești să fie fragedă. În oală trebuie să mai adaugi puțină sare, însă nu trebuie să exagerezi cu cantitatea. Spre deosebire de cea la borcan, mazărea congelată din pungă fierbe în doar 5 sau 10 minute, în funcție de textura pe care o dorești.
Mazărea uscată necesită mai mult timp
Dacă te decizi să gătești mazăre uscată, atunci trebuie să știi că ai nevoie de mai mult timp la dispoziție. Pentru început, trebuie să o lași în apă la temperatura camerei timp de 7 sau opt ore. Doar după acest timp poți să o pui la fiert, iar pe aragaz trebuie să stea aproximativ 30 sau 40 de minute, un timp mult mai îndelungat decât mazărea la borcan sau cea congelată.
Vestea bună este că poți să reduci la jumătate timpul de fierbere, doar adăugând un ingredient ieftin și întâlnit în toate bucătăriile. Este vorba despre bicarbonatul de sodiu, un ajutor magic pentru cei care nu au răbdare sau se grăbesc atunci când gătesc mazărea. După ce îl adaugi în apă, trebuie să aștepți jumătate din acest timp pentru a fierbe.