În cât timp fierbe orezul în ciorbă, de fapt. Greșeala care îți poate strica preparatul
Publicat pe 03.02.2023 la 12:15 Actualizat pe 03.02.2023 la 12:15
Cine nu iubește să gătească și să servească ciorbă care să conțină și orez? Ei bine, de servit e ușor, dar de gătit e puțin mai greu, căci necesită mai multă implicare și atenție. Dacă și tu îți dorești să te bucuri de o ciorbă delicioasă, atunci iată cât timp se fierbe orezul în ciorbă, de fapt. Care este greșeala care îți poate strica preparatul.
- Cât timp se fierbe orezul pentru ciorbă
- O greșeală făcută des de gospodine îți poate strica preparatul
Tu știi în cât timp fierbe orezul în ciorbă, de fapt? Ei bine, dacă nu ai idee, noi îți vom prezenta cât timp trebuie să-l fierbi ca să te bucuri de un preparat delicios și să nu faci greșeala care își poate strica mâncarea.
În cât timp fierbe orezul în ciorbă, de fapt
Orezul în ciorbă se fierbe, de fapt, timp de 30 de minute. Pentru o ciorbă de pui, în care carnea s-a călit în prealabil și a fost fiartă și ea suficient, orezul trebuie să fie fiert jumătate de oră. Astfel, când fierbe carnea de pui, se elimină spuma albă care s-a format deauspra apei, se sărează bulionul și se adăugă orezul spălat.
După acest pas extrem de important, în următoarea jumătatea de oră se adaugă și restul de ingrediente, ca după jumătate de oră să fie ciorba gata de servit. Este extrem de important să fierbi orezul timp de 30 de minute, nu mai puțin, deoarece el nu va fi destul de fiert și nu va da gust ciorbei.
Trucuri cu care să faci un orez fiert perfect de fiecare dată
Acum îți vom prezenta și câteva trucuri importante cu care să faci un orez fiert perfect de fiecare dată. Așadar, pentru a găti pilaf de orez perfect, cei mai buni bucătari recomandă orezul care are bob lung. Acest tip de orez se fierbe în proporție de 3/1, iar asta înseamnă că la o cană de orez se vor pune trei căni de apă și se lasă la fiert, la foc mic, timp de 20-25 de minute.
Cât se fierbe orezul în funcție de tipul său
Orezul basmati este un tip de orez care are bobul lung, aromat și puțin mai dificil de gătit. Acest tip de orez se fierbe în jur de 30-45 de minute. Orezul sălbatic este un tip de orez mai dificil. Acest tip de orez se fierbe aproximativ 40-60 de minute, pentru că altfel nu va avea același gust.
Citește și: Cât timp rezistă ciorba fără să o bagi la frigider. Devine toxică după acest timp