Cât se fierbe orezul. Trucuri cu care să faci un orez fiert perfect de fiecare dată
Publicat pe 14.12.2022 la 11:07 Actualizat pe 14.12.2022 la 11:07
Se apropie Crăciunul cu pași repezi, iar dacă nu ai idee ce garnitură să mai pui pe masă, atunci orezul ar fi ideal, căci merge în combinație perfectă cu orice. Orezul este o garnitură delicioasă cu orice alt preparat, cum ar fi peștele, carnea de porc sau pui, soia, legume și multe altele. Cât se fierbe orezul, de fapt. Iată câteva trucuri cu care să faci un orez fiert perfect de fiecare dată!
- Cât timp se fierbe orezul
- Câteva trucuri care te vor ajuta în prepararea lui
Pentru a te bucura de fiecare dată de un orez delicios, atunci încearcă să fi atent la cât timp îl ai pe foc. Dacă respecți câteva trucuri, atunci preparatul tău va fi delicios. Cât timp se fierbe orezul, de fapt.
Depinde ce vrei să gătești!
Cât se fierbe orezul pentru pilaf
Pentru a găti pilaf de orez, cei mai buni bucătari recomandă orezul care are bob lung. Acest orez va fi fiert în proporție de 3/1, iar asta înseamnă că la o cană se orez se vor pune trei căni de apă. Pentru a ieși pilaful așa cum îți dorești, lasă orezul înmuiat în apă rece timp de 10-15 minute. Puneți orezul la fiert pe focul mic până când clocotește, după care lasă-l să fiarbă timp de 20-25 de minute la foc mic.
Cât trebuie să fiarbă orezul în ciorbă
Pentru o ciorbă cu adevărat delicioasă, în care carnea sau legumele sunt fierbe foarte bine, orezul se lasă la fiert aproximativ 30 de minute. Astfel, orezul din ciorbă va fi moale și va da un gust delicios.
Cât se fierbe orezul, în funcție de tipul său
Orezul basmati
Orezul basmati este un tip care are bobul lung, aromat și puțin mai dificil de gătit. Acest tip de orez ar trebui fiert în jur de 30-45 de minute. Înainte de a-l fierbe, lăsați-l în apă rece timp de 10-15 minute, pentru a se înmuia.
Orezul sălbatic
Și orezul sălbatic este un tip de orez mai dificil. Pentru acest tip de orez trebuie să fi atent la gătire și trebuie să știi că el are nevoie de un timp de fierbere de aproximativ 40-60 de minute, pentru că altfel nu va avea același gust.
Timp de fierbere pentru taiețeii din orez
Tăiețeii din orez se lasă în apă rece la înmuiat pentru aproximativ 30 de minute. După cele 30 de minute, scoateți tăiețeii din apă. Puneți tăiețeii la fierb, când apa clocotește și este recomandat să-i lăsați acolo pentru aproximativ 2-6 minute.
Câtă apă se pune la o cană de orez
La o cană de orez este recomandat să puneți trei căni de apă. Dacă țineți cont mereu de acest truc, toate preparatele care conțin orez vor avea un gust care vă va încânta cu siguranță papilele gustative.
Citește și: Câtă apă se pune la piftie. Așa nu vei da greș niciodată