Ingredientul care strică mâncarea în frigider. Greșeala făcută frecvent de multe gospodine
De multe ori avem impresia că dacă păstrăm anumite fructe și legume în frigider acestea vor fi bune de consumat mai mult timp, însă nu în unele din cazuri. Din contră, există anumite alimente sau ingrediente care strică și restul de mâncare din frigider. Mulți români fac această greșeală în bucătărie.
- Ingredientul care strică mâncarea
- Cum trebuie să îl depozitezi, de fapt
- Trucul pe care trebuie să îl știi
Să îți menții frigiderul mereu curat, strălucitor, fără mirosuri neplăcute și fără urme de alimente este foarte ușor dacă respecți câteva reguli care îți vor schimba uimitor viața. Ai grijă la alimentele și ingredientele pe care le pui în frigider!
Ingredientul care strică mâncarea în frigider
Bacteriile microscopice provoacă stricarea alimentelor. Aceste organisme minuscule, numite bacterii de alterare, sunt foarte periculoase pentru mâncarea pe care o ținem în frigider, mai ales dacă nu este bine acoperită.
Deșeurile bacteriene sunt cauza mirosului urât și a aspectului putrezit al alimentelor. De asemenea, un ingredient lăsat în frigider lângă celelalte alimente le poate strica într-o singură zi. Este vorba despre mărar.
Pentru a păstra alimentele proaspete pentru o perioadă mai lungă, trebuie să știi cum să le poziționezi în frigider. De asemenea, specialiștii spun că raftul de jos al frigiderului ar trebui să fie cea mai rece zonă.
Ce beneficii are consumul de mărar
Nu doar că este ingredientul pe care multe gospodine de la noi îl îndrăgesc, mărarul are și o serie de beneficii pentru sănătate. Spre exemplu, consumul de mărar stimulează digestia și reglează metabolismul.
- Calmează durerile dentare
- Combate depresia
- Tratează vânătăile și edemele
- Previne infecțiile cu stafilococ auriu
- Tratează insomnia
- Reglează nivelul hormonilor din organism