La ce e bun fructul dragonului. Beneficiile alimentului mai puțin cunoscut în România
Fructul dragonului este originar din Mexic și gustul său nu poate fi înlocuit cu altul. Conține o mulțime de beneficii pentru organism, dar nu este foarte consumat de români, datorită modului în care arată. Coaja este de culoare roz sau albă, în timp ce, conținutul este alb cu semințe negre.
- La ce e bun fructul dragonului
- Beneficiile alimentului mai puțin cunoscut în România
Fructul dragonului este un aliment foarte cunoscut și în România, dar oamenii nu se bucură de vitaminele pe care le conține și care ajută organismul într-un mod sănătos. El este un fruct exotic, având culoarea cojii roz sau roșie, iar interiorul alb cu semințe negre. Conține o mulțime de beneficii și nu ar trebui să vă feriți de el.
Beneficii fructul dragonului
Pitaya, așa cum mai este și cunoscut este bogat în vitamine și nutrienți. Conține vitamina C sau calciu și contribuie la sănătatea întregului organism.
Gustul său este dulce-acrișor, având o pulpă cremoasă și se consumă cu lingurița. El este originar din Mexic, dar a ajuns să fie cunoscut la nivel internațional. Care sunt beneficiile pe care le conține pentru organism.
Nu are colesterol
Fructul dragonului nu conține colesterol sau grăsimi saturate, astfel că tensiunea arterială va rămâne în limite normale. Semințele sale sunt bogate în acizi grași, Omega-3 și Omega-6, reducând nivelul de trigliceride și scade riscul de tulburări cardiovasculare.
Reface țesuturile și hidratează pielea
Pitaya ajută la refacerea țesuturilor, conținând multă apă în compoziția sa. Pentru a vă bucura de beneficii, pulpa se pasează bine și se poate aplica pe corp de două ori pe săptămână.
Sursă de vitamina B și C
Fructul dragonului conține numeroase vitamine, dar concentrația cea mai mare este de B și C. Vitamina B1 ajută la creșterea nivelului de energie din corp și contribuie la stimularea metabolismului, iar B2 te ajută cu pofta de mâncare, într-un mod sănătos, B3 reduce colesterolul. Vitamina C reface pielea în urma zgârieturilor, cicatricelor și protejează sistemul imunitar.
Oxidant pentru organism
Fructul previne radicalii liberi, neutralizează substanțele toxice și protejează organismul împotriva celulelor canceroase. Fitoalbuminele sunt cele care ajută la prevenirea cancerului și contribuie la accelerarea procesului de eliminare a metalelor grele pe care le avem în interiorul nostru.