Fructele și legumele care se mănâncă cu tot cu coajă. Sigur le-ai consumat greșit până acum
Publicat pe 01.02.2023 la 11:00 Actualizat pe 01.02.2023 la 11:00
Aproape majoritatea persoanelor mănâncă fructe și legume destul de des, pentru că ele sunt bogate în vitamine și aduc un plus de sănătate pentru organismul uman. Ei bine, află că există câteva fructe și legume care se mănâncă cu tot cu coajă. Cu siguranță și tu le-ai consumat greșit până acum!
- Câteva fructe și legume se mănâncă cu tot cu coajă
- Și tu le-ai consumat greșit până acum
Potrivit nutriționiștilor, câteva legume și fructe se mănâncă cu tot cu coajă. În coaja acestor fructe și legume există cele mai multe substanțe bune pentru sănătatea organismului uman, astfel că ele nu trebuie aruncate, ci consumate.
Fructele și legumele care se mănâncă cu tot cu coajă
Nu mai curăța aceste legume și fructe de coajă, pentru că ele sunt bogate în vitamine și aduc o mulțime de beneficii pentru sănătatea organismului uman.
Morcov
Nu mai arunca coaja de la morcov, deoarece ea are cea mai mare concentrație de fitonutrienți. Din cauza faptului că el crește în pământ, acesta trebuie spălat cu mare grijă, dar nu curățat de coajă.
Castravete
Castravetele are în coajă cei mai mulți antioxidanți. În coaja castravetelui mai există și multe beneficii de fibre și potasiu. Persoanele care se confruntă cu probleme digestive pot întreba doctorul dacă pot mânca castravetele cu coajă sau nu.
Vinete
Nici coaja de la vinete nu trebuie curățată și aruncată, deoarece ea conține un compus pe nume nasunină, care protejează creierul împotriva cancerului. De asemenea, acest compus reduce semnificativ efectele îmbătrânirii.
Cartof
Nu curăța coaja cartofilor, chiar dacă până acum era obișnuit să faci asta. Coaja cartofului este bogată în nutrienți. Știm că nu vrei să mănânci cartofii prăjiți cu coajă, dar cei fierți sau făcuți la cuptor îi poți consuma așa cu ușurință.
Măr
Nu mai arunca coaja mărului, deoarece ea aduce foarte multe beneficii pentru sănătatea organismului uman. Astfel, jumătate din cantitatea de fibre ale mărului se află în coaja acestuia și de aceea nu trebuie aruncată.
Citește și: Cele trei fructe care îți curăță pielea. Luptă eficient împotriva problemelor tenului