La ce folosește curcuma. Planta care vindecă cele mai întâlnite afecțiuni ale organismului
Oamenii folosesc des condimente din plante pentru arome, însă fără să știe ce beneficii magice au pentru organism. Curcuma este una dintre plantele esențiale în acest sens și poate fi folosită pentru vindecarea celor mai întâlnite afecțiuni ale organismului.
- Curcuma este o plantă foarte utilă pentru organism
- Specialiștii recomandă consumul iarna
Multă lume a auzit de curcuma, însă puțini știu cât de benefică este pentru organism. Din rădăcina acestei plante se produce condimentul, iar textura și culoarea se aseamănă cu el de boia de ardei, fiind o nuanță apropiată de portocaliu. Curcuma este folosită și ca si colorant alimentar sau chiar și medicament, deoarece este bogat în nutrienți și vitamine.
La ce folosește curcuma
Beneficiile acestei plante sunt printre cele mai căutate în medicamente, iar oamenii care o folosesc pentru mâncare nu știu ce ingredient magic pentru sănătate au în bucătărie. Aceasta se găsește mai ales procesată, sub formă de pudră publere de culoare portocalie.
Specialiștii spun că în curcuma găsim o mulțime de uleiuri esențiale, dar și un ”cocktail” din vitaminele esențiale pentru organism. Aceasta conține vitamina C, K, vitaminele B, fosfor, fier, iod și cupru. Are puține calorii, respectiv 325 kcal la 100 de grame de pudră. Însă, atunci când este consumată, este nevoie de o cantitate mică.
Aceste vitamine și nutrienți din curcuma ajută la calmarea inflamațiilor și durerilor din cauza artritei. De asemenea, este și un antioxidant important, care activează producția enzimelor antioxidante din celule. Despre praf se mai spune că poate să crească numărul de neuroni și luptă împotriva bolilor precum Parkinson sau Alzheimer,
Curcuma crește imunitatea
Curcuma este o plantă extrem de utilă mai ales iarna, atunci când imunitatea oamenilor este mai scăzută, deoarece ajută la creșterea ei. Vitaminele, nutrienții și fierul din plantă sau parful plantei luptă împreună împotriva bolilor sezoniere.
Consumul de curcuma este recomandat și persoanelor care au probleme cu zahărul, deoarece scade colesterolul și zahărul din sânge, conține mangan și potasiu. Cu toate acestea, curcuma nu trebuie consumată în același timp cu alte medicamente care subțiază sângele sau când organismul se lutpă cu boli precum gastrită, ulcer sau eroziuni.