Leguma care alungă ulcerul! Cum arată și ce beneficii are. Sfaturile oferite de Mihaela Bilic
Potrivit specialiștilor, ulcerele de stomac apar atunci când acizii digestivi vă afectează mucoasa stomacului. E adevărat, tratamentul medicamentos pe care îl veți primi poate depinde de cauză însă, potrivit nutriționistei vedetelor, Mihaela Bilic, există o legumă care vă poate scăpa de această boală. Iată despre ce este vorba.
- Leguma care alungă ulcerul
- Cum arată și ce beneficii are
- Sfaturile oferite de Mihaela Bilic
Ulcerele de stomac, cunoscute și sub denumirea de ulcere gastrice, sunt răni dureroase în mucoasa stomacului și apar atunci când stratul gros de mucus care vă protejează stomacul de sucurile digestive este redus. Din fericire, ulcerele de stomac pot fi vindecate cu ușurință, dar pot deveni severe fără un tratament adecvat.
Leguma care alungă ulcerul
Mihaela Bilic, nutriționista vedetelor, e de părere că ulcerul nu se face de la acidul din stomac, ci de la o bacterie care poate fi combătută dacă aveți o alimentația adecvată.
"Nimeni nu a crezut că la un pH = 2, așa cum avem în stomac, vreo formă de viață ar putea supraviețui. Ei bine, Helicobacter pilori nu doar supraviețuiește, dar mai face și stricăciuni! Bacteria aderă la mucoasa gastrica și fragilizează bariera protectoare a peretelui intestinal. Rezultatul: sucul gastric acid erodează treptat celulele submucoase, apare durerea și arsura, deci ulcerul e instalat.", scrie Bilic pe Facebook.
Nutriționista vedetelor spune că vestea bună este că tratamentul antibiotic distruge bacteria agresoare și pune capăt tulburărilor digestive însă există o veste și mai bună și anume aceea că în curând antibioticele ar putea fi înlocuite de un extract concentrat din broccoli. Așadar, potrivit spuselor specialistului, leguma care alungă ulcerul este broccoli.
"Broccoli este un “dușman de moarte” pentru bacteriile cauzatoare de ulcer, dar și leguma numărul unu în protecția anticancer! Fitonutrienții cu efect anticancer din broccoli au eficiență maximă dacă îl consumăm crud sau îl gătim minim, fiert la abur 2-3 min. În felul ăsta protejăm și vitamina C, prezentă din belșug în broccoli. Pentru gust și sănătate puneți un strop de ulei sau parmezan ras, grăsimea crește absorția de betacaroten, un pigment cu rol de vitamina A.", scrie Bilic pe Facebook.
Simptomele ulcerului gastric
O serie de simptome sunt asociate cu ulcerul gastric. Severitatea simptomelor depinde însă de gravitatea ulcerului. Cel mai frecvent simptom este o senzație de arsură sau durere în mijlocul abdomenului, între piept și buric. De obicei, durerea va fi mai intensă atunci când stomacul este gol și poate dura de la câteva minute la câteva ore.
Alte semne și simptome comune ale ulcerului includ:
- durere surdă în stomac
- pierdere în greutate
- balonare
- durere care se poate ameliora atunci când mâncați sau beți
- oboseală
- dificultăți de respirație sau piele mai palidă.
Discutați cu un medic dacă aveți orice simptome de ulcer gastric. Chiar dacă disconfortul poate fi ușor, ulcerele se pot agrava dacă nu sunt tratate. Ulcerele hemoragice pot pune viața în pericol.