Rețetă de paste cu broccoli. Un preparat delicios, sănătos și simplu
Publicat pe 21.04.2023 la 09:45 Actualizat pe 21.04.2023 la 09:45
Paștele a trecut foarte repede și probabil nu toată lumea și-a revenit după mesele bogate și pline. Ei bine, noi v-am pregătit pentru astăzi o rețetă de paste cu broccoli. Este un preparat delicios, sănătos și foarte ușor de gătit. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare! Cu siguranță vei rămâne uimit de gustul acestei mâncări și vei vrea să o pregătești mai des.
- Rețetă de paste cu broccoli
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de paste cu broccoli este ușor de preparat și nu ai nevoie de multe ingrediente pentru ea. Acest preparat delicios își va încânta papilele gustative și îl vei prepara mai des. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de o mâncare gustoasă!
Rețetă de paste cu broccoli
Ingrediente:
-400 gr de broccoli
-1 ceapă mică
-1 cățel de usturoi
-30 ml de ulei de măsline
-100 gr de smântână lichidă
-100-150 gr de parmezan ras
-400 gr de spaghetti sau paste
-sare
-piper
Mod de preparare:
Se rupe broccoli buchețele mici și egale. Pe foc se pune o oală cu 4-5 litri de apă, iar în ea se adaugă o lingură de sare cu vârf. Se toacă ceapa mărunt, iar usturoiul se zdrobește. Într-o tigaie încăpătoare se pune ulei și se adaugă usturoi, ceapă, o linguriță de sare. Se călește totul foarte bine, după care se adaugă broccoli și o cană de apă. Se pune un capac și se lasă la înăbușit.
Se adaugă pastele sau spaghettile când apa pentru paste a fiert. Se fierb pentru aproximativ 7-8 minute. Peste broccoli se mai adaugă câte o lingură sau două de apă. Peste broccoli se adaugă și smântâna, după care se potrivește gustul cu piper și sare. Se călește totul pentru aproximativ două minute, după care se ridică tigaia de pe foc și se zdrobește broccoli.
Pastele se adaugă în tigaia în care broccoli a fost făcut și se anestecă foarte bine totul. Pastele cu broccoli sunt gata de servit, iar când le mâncați trebuie să adăugați și parmezan ras deasupra. Poftă bună!
Citește și: Ce să faci cu cozonacul rămas de la masa de Paște. Idei de preparate delicioase, gata în câteva minute