Cât se fierbe broccoli, de fapt. Secretul să fie crocant și plin de nutrienți
Publicat pe 22.11.2022 la 12:37 Actualizat pe 22.11.2022 la 12:55
Vrei să ai un stil de viață sănătos, dar în același timp să să te delectezi cu cele mai delicioase preparate culinare? Noi îți prezentăm care este secretul atunci când fierbi broccoli. Îl poți pregăti crocant și plin de nutrienți dacă ții cont de următorii pași. Iată ce trebuie să faci!
- Cât se fierbe broccoli
- Iată care este secretul pentru un preparat delicios!
Îți dorești să ai un stil de viață cât mai sănătos, dar în același timp și să consumi legume pline de nutrienți? Este simplu! Ai nevoie de doar câteva secrete pe care să le aplici atunci când gătești. Broccoli este leguma de care foarte multe persoane fug, pe motiv că nu știu cum s-o gătească corect, asta pentru a nu-și pierde din proprietăți.
Cât se fierbe broccoli, de fapt
Metoda ideală pentru a găti broccoli, dar mai ales să nu își piardă din proprietăți este să îl gătești la aburi. Secretul este ca leguma să-și păstreze culoarea deschisă, iar acest lucru se întâmplă doar dacă stă la aburi între 2-4 minute. Dacă o lași mai mult de 7 minute va pierde enzimele cu proprietăți anti-cancer.
Dacă nu ai un aparat special pentru a găti broccoli la aburi, poți încerca să umplei un vas larg până la 1/3 cu apă și să-l aduci la temperatura de fierbere. Într-o strecurătoare mai mică pune broccoli și așează strecurătoarea deasupra vasului cu apă, astfel încât apa să nu atingă leguma și acoperă, iar mai apoi lasă timp de 2-4 minute.
Ce mai poți face cu broccoli
Dacă ai depășit timpul indicat pentru gătire poți bea apa în care a fiert leguma, asta pentru că conține potasiu, fier, magneziu, calciu, dar și vitaminele K, C și A. Broccoli are o puternică acțiune anti-cancerigenă datorită antioxidanților din compoziție.
Broccoli este benefic și pentru sistemul imunitar, asta pentru că îl întărește deoarece este bogat în vitamina C, zinc, seleniu, dar și beta caroten. Broccoli îmbunătățește vederea și menține țesuturile oculare sănătoase.
Citește și: Ingredientul cu care să înlocuiești laptele sau untul la piure pe timp de post. Asa îl faci la fel de cremos