Rețetă de penne cu somon. Un deliciu italian
Publicat pe 22.05.2022 la 00:03 Actualizat pe 22.05.2022 la 00:03
Ai încercat până acum să mănânci penne cu somon. Dacă nu, este timpul potrivit să o faci, deoarece acest tip de paste face furori în restaurantele renumite din Italia. Gustul delicios al acestei rețete te va da pe spate și te va face să te „lingi” pe degete.
- Rețetă de penne cu somon
- Un preparat italian delicios
Rețeta de penne cu somon este un preparat specific italian. Această mâncare se găsește în restaurantele din Italia, unde italienii sunt fascinați de gustul indredibil de delicios pe care îl au. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și mocul de preparare!
Ingrediente:
-500 gr de penne
-300 gr de somon filé afumat
-300 gr de spanac
-2-3 lingurițe de ulei de măsline
-200 gr de brânză mozzarella
-150 gr de parmezan
-sare
-piper negru măcinat
-1 legătură mărar
-150 gr de unt cu sare
-3-4 linguri de pesmet
Mod de preparare:
Puneți pastele la fiert în apă cu sare, 2 sau 3 lingurițe de ulei de măsline și lăsați-le la fiert la foc mic, amestecând continuu. Lăsați la fiert pentru aproximativ 10-15 minute, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Într-o altă oală se topește untul și se adaugă parmezanul și piperul negru măcinat. Sosul pe care îl obțineți se lasă la răcit la temperatura camerei. Somonul se taie fâșii subțiri și se pune peste sosul de parmezan, apoi se adaugă câteva fire de mărară și se lasă la răcit. Scoateți spanacul de la rece și căliți alături de 30 gr de unt topit.
Tapați o tavă cu unt, cu parmezan și pesmet și puneți un rând de paste, un rând de spanac, un rând de somon și tot așa, apoi presărați mozzarella pe toată forma tăvii. Deasupra se adaugă un praf de pesmet și se bagă la cuptorul încins. Se scot când s-au rumenit și se servesc cu fire de mărar deasupra. Le puteți consuma calde, dar și reci sunt extrem de delicioase.
Citește și: Ciorbă de spanac a la grec. O rețetă gustoasă, extrem de rapidă