Rețetă de paste cu sos pesto de busuioc. Un preparat delicios pentru perioada călduroasă
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 20.05.2022 la 16:12
Actualizat pe 20.05.2022 la 16:14
Mai sunt doar câteva zile până la vară, așa că dacă vrei să te delectezi cu un preparat delicios și pe placul tuturor, noi îți prezentăm rețeta de paste cu sos pesto de busuioc, care este destul de gustoasă, dar și ușor de realizat. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
- Rețetă de paste cu sos pesto de busuioc
- Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Temperaturile sunt destul de ridicate în această perioadă, iar dacă vrei să te delectezi cu un preparat răcoros pentru zilele călduroase, noi îți prezentăm rețeta de paste cu sos pesto de busuioc, care este un preparat delicios și ușor de realizat. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
Rețetă de paste cu sos pesto de busuioc
Ingrediente:
- 350 g paste tip fusilli
Pentru sos pesto de busuioc:
- 80 g frunze de busuioc
- 40 g seminte de pin
- 2 catei de usturoi
- 150 ml ulei de masline
- 120 g parmezan
- 1/4 lingurita sare
- 150 g mozzarella/ cascaval ras
- parmezan ras
Mod de preparare:
Punem apa la fiert cu sare, iar în tot acest timp culegem frunzele de busuioc de pe crenguțe și le punem în robot. Semințele de pin le prăjim foarte puțin, iar apoi le adăugăm într-o farfurie și le lăsăm timp de două minute până când acestea se răcesc.
Punem într-un blender cățeii de usturoi, uleiul de măsline și semințele de pin prăjite. Mixăm totul timp de 30 de secunde, iar apoi adăugăm parmezanul ras și puțină sare și continuam să mixăm totul. Punem sosul pesto într-un bol, iar mai apoi lipim o folie alimentară și îl lăsăm să aștepte până când pastele fierb. După ce acestea au fiert, le scurgem de apă, însă mai păstrăm un polonic din zeama în care acestea au fiert.
Punem zeama în care au fiert pastele peste sosul pesto și amestecăm totul până când omogenizăm compoziția, iar mai apoi punem sosul în oala în care pastele au fiert. Adăugăm pastele scurse peste sos, iar mai apoi punem mozarella sau cașcaval și amestecăm până le acoperim pe toate, iar brânza să fie topită. Preparatul obținut este numai gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă ciorbă de salată verde. Un preparatul culinar ideal pentru zilele călduroase