Rețetă ciorbă de salată verde. Un preparatul culinar ideal pentru zilele călduroase
Publicat pe 20.05.2022 la 15:25 Actualizat pe 20.05.2022 la 15:25
Vara este tot mai aproape, mai ales că gradele în termometre cresc de la o zi la alta, astfel că ce poate merge mai bine decât o ciorbă răcoritorare cu salată verde? Da! Noi am pregătit rețeta iar tot ceea ce îți rămâne de făcut este să o încerci, fiindcă gustul este cu adevărat unic!
- Rețeta de ciorbă cu salată verde
- Un preparat culinar simplu și gustos
Dacă vrei să îți delectezi papilele gustative ca la carte, cu un preparat de vară, însă cu care să te și saturi atunci când te ridici de la masă, cea mai bună soluție est chiar ciorba de salată verde.
Ciorba de salată verde
Ciorba de salată verde nu doar că se prepară ușor și este extrem de gustoasă, ci pentru mulți reprezintă și unul din deliciile copilariei.
Ingrediente:
- 2-3 căpățâni mari de salată verde
- 8-10 fire de ceapă verde, partea albă și cea verde deschis
- 5 fire de usturoi verde
- 1 lingură cu vârf de făină
- 1 linguriță de paprika
- 2 linguri de ulei
- 1,5 litri lapte sau zer proaspăt
- 250 gr. smântână grasă sau 500 ml. iaurt gras (sau sana, kefir etc.)
- 2 gălbenușuri
- 1 legătură de mărar
- sare și piper
Mod de preparare:
Salată se spală bine de pământ, nisip și orice fel de impurități, desfăcând foaie cu foaie. Se pun frunzele într-o oală încăpătoare, cu jumatate de litru de apă, se adaugă sare și se pune oală pe foc.
În scurt timp, frunzele vor scădea foarte mult față de volumul inițial, astfel se apasă în lichidul care clocotește și se fierb 5 minute în clocot, după care se răstoarnă într-o strecurătoare și se clătesc sub jet de apă rece.
Într-o oală pusă pe foc se adaugă cele 2 linguri de ulei și ceapă verde tăiată în rondele, cu un pic de sare de la început, că să își lase lichidul și să nu aibă tendința de a se arde. Se călește câteva minute ceapă, amestecând constant până când se înmoaie, apoi se adaugă deodată paprika și făina, amestecând scurt, cât să se impregneze.
Se adaugă laptele sau zerul fierbinte, amestecând continuu, iar apoi se pune și salată verde scursă de lichid și tocată în bucățele mici. Când începe să clocotească, se reduce focul și se fierbe ciorbă de salată în clocote mici timp de 10 minute.
Între timp, se toacă mărunt mărarul și usturoiul. Se pun într-un castron. Deasupa ierburilor se toarnă smântână sau iaurtul, se bate totul bine cu cele 2 gălbenușuri. Se oprește focul și se ia unul sau două polonice din ciorbă de salată fierbinte, iar apoi se toarnă treptat deasupra gălbenușurilor cu smântână sau iaurt și se omogenizează bine. Se toarnă conținutul castronului peste zeamă din oală și se amestecă. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Rețetă de ciorbă de pește, după secretul gospodinelor din Delta Dunării