Rețetă de ciorbă de pește, după secretul gospodinelor din Delta Dunării
Publicat pe 12.05.2022 la 12:04 Actualizat pe 12.05.2022 la 12:04
Vrei să gătești o ciorbă de pește delicioasă? Ei bine, trebuie neapărat să știi care este secretul gospodinelor din Delta Dunării, care bineînțeles că prepară cele mai delicioase mese de acest fel. Iată cea mai simplă rețetă. De ce ingrediente avem nevoie, dar și care este modul de preparare.
- Cea mai delicioasă rețetă de ciorbă de pește
- Care este secretul gospodinelor din Delta Dunării
Îți este poftă de o ciorbă de pește delicioasă, dar vrei să pregătești cea mai bună masă pentru familia ta? Marele secret al gospodinelor din Delta Dunării este faptul că ciorba de pește nu trebuie niciodată acrită cu borș, ci cu oțet. De ce ingrediente avem nevoie pentru acest preparat, dar și care este modul de preparare.
Ține cont cu strictețe de toți pașii de mai jos și bucură-te de cea mai delicioasă masă alături de familia ta.
Rețetă de ciorbă de pește
Ingrediente
- două roșii
- sare
- oțet
- pătrunjel
- leuștean
- 1 kg pești mici
- un cap și o coadă de crap
- un kg rondele de crap, novac, somn, șalău, știucă
- două cepe
- doi morcovi
- doi cartofi
Modul de preparare
Curățăm peștii de intestine și solzi, iar apoi avem grijă să-i splăm bine. Punem 4 l de apă la fiert într-o oală cu pești mici, coada de crap, capul și puțină sare. O lăsăm să fiarbă pentru aproximativ 30 de minute, iar apoi strecurăm zeama și o pumem în vas.
Spălăm și curățăm cepele și morcovii, după care le tăiem mărunt. Curățăm cartofii și îi tăiem cuburi. Punem legumele la fiert în zeama de pește, iar după ce au trecut 15 minute adăugăm bucățile de pește și roșiile date prin răzătoare.
Punem sare, după gust, și lăsăm la fiert pentru 15 minute. Adăugăm oțet, cât ne dorim, și mai lăsăm pe foc pentru 2 minute, punem și verdeața tocată, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Cea mai buna ciorbă de pui. Rețeta simplă și rapidă pentru toată familia