Rețetă de paste cu unt și parmezan. Un deliciu italian
Publicat pe 09.05.2022 la 10:13 Actualizat pe 09.05.2022 la 10:13
Toată lumea consumă paste, fie ele cu parmezan, brânză, sos de roșii, ciuperci, carne și multe altele. Îți vom prezenta o rețetă de paste cu unt și parmezan. Acest preparat este un deliciu italian! Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și modul de preparare!
- Paste cu unt și parmezan
- Un deliciu din Italia
Pastele cu unt și parmezan au fost inventate de Alfredo di Lelio la Roma, din marea dorință de a-i pregăti ceva gustos soției sale care era însărcinată. Această rețetă este un deliciu pe mesele din Italia, iar toată lumea le adoră.
Pastele cu parmezan și unt mai poartă numele de Fettuccine Alfredo, deoarece Alfredo s-a gândit la ideea de a adăuga parmezanul peste untul de la paste. Ulterior, acest preparat a devenit extrem de popular în Italia, dar și în alte țări, datorită actorilor Mary Pickford și Douglas Fairbank care au consumat acest tip de paste, în anul 1927, în restaurantul lui Alfredo di Lelio și le-au popularizat mai apoi în Statele Unite ale Amercii.
Ingrediente:
-400 gr de paste fettucine uscate sau orice fel de spaghete doriți
-300 ml de smântână de gătit
-200 gr de parmezan ras
-30 gr de unt
-nucșoară proaspăt rasă după gust
-piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Se gătesc pastele conform instrucțiunilor de pe pachet și e important ca ele să fie al dente. Amestecați smântâna de gătit, nucșoara și untul, într-o tigaie, apoi adăugați și parmezanul. Se scurg pastele, dar se păstrează aproximativ 100 de ml din apa un care au fost fierte pastele. Se pun pastele peste amestecul de smântână, parmezan și nucșoară și se amestecă bine. Dacă credeți că sosul e prea dens, atunci adăugați treptat apa de la paste. Deasupra se pune piperul proaspăt măcinat și se servesc calde.
Citește și: Rețeta „Lahmacun” - pizza turcească. Un preparat pentru weekend