Rețeta „Lahmacun” - pizza turcească. Un preparat pentru weekend
Publicat pe 07.05.2022 la 13:16 Actualizat pe 07.05.2022 la 13:16
Este weekend și ai poftă de o pizza, dar nu vrei să o comanzi? Ei bine, noi te salvăm și îți prezentăm rețeta „Lahmacun”, o pizza turcească cum sigur nu ai mai mâncat până acum. Este delicioasă pentru prânz sau cină.
- Rețetă de pizza turcească
- Un preparat numai bun pentru weekend
Lahmacun este o pizza turcească care nu conține mozarella sau cașcaval. Este un preparat delicios cu carne și legume. Lahm înseamnă carne, iar macun înseamnă aluat. Această mâncare se servește cu lămâie și salată. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și modul de preparare!
Ingrediente:
Pentru aluat:
-300 gr de făină
-150 ml de apă
-25 ml de ulei de măsline
-3 gra de drojdie uscată
-2,5 gr de sare
Pentru topping:
-2 conserve de roșii cubulețe
-un sfert de ardei gras
-jumătate de ceapă
-200 gr de carne tocată
-1 lingură pastă de roșii
-25 ml de ulei de măsline
-jumătate de linguriță de chimion
-1 linguriță de boia
-un sfert de linguriță de piper
-o legătură de pătrunjel
Mod de preparare:
Luați un bol și amestecați făina cu sarea, apoi adăugați apă călduță, ulei de măsline și drojdie, pentru a putea prepara aluatul. Frământați până obțineți un aluat elastic. Lăsați aluatul la dospit până când vedeți că și-a dublat volumul.
Pentru topping trebuie să amestecați carnea tocată cu ceapa, roșiile și ardeiul gras tăiat în cubulețe. Condimentați totul cu chimion, piper, ulei și boia.
Împărțiți aluatul în opt părți egale și formați cu sucitorul forme ovale sau rotunde, după preferințe. Transferați foile de aluat pe o tavă de cuptor pe care o ungeți cu pastă de roșii și adăugați topping-ul. Băgați la cuptor la 190 de grade Celsius pentru aproximativ 15 minute, apoi serviți cu lămâie și salată.
Citește și: Rețetă de prăjitură cu migdale și prune uscate. Un desert pe care trebuie să-l încerci