Rețetă de pizza de post. Un preparat de-a dreptul delicios
Publicat pe 05.04.2022 la 12:38 Actualizat pe 05.04.2022 la 12:38
Pizza de post este un preparat excepțional pe care îl poți servi împreună cu întreaga familie și cu cei apropiați. Dacă nu îți dorești să petreci foarte mult timp la bucătărie, acesta este preparatul perfect. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a o prepara!
- Rețetă de pizza de post
- Un preparat de-a dreptul delicios
Pizza de post este un preparat pe gustul tuturor de care cu siguranță nu te vei mai sătura. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru prepararea ei!
Ingrediente
575 g făina + 50 g extra făina pentru frământat
5 gr drojdie proaspătă
310 ml apă călduță
1 linguriță zahăr
1 linguriță sare
50 ml ulei de masline extravirgin
Pentru topping
100 grame tofu afumat
100 grame cașcaval „Tofu”
8-10 bucăți roșii uscate
50 g măsline negre
50 g măsline verzi
9 linguri pesto cu roșii și busuioc
piper negru – după gust
9-10 frunze oregano proaspat
3 buc ciuperci
3 lingurițe ulei de măsline
Mod de preparare
Se dizolvă drojdia proaspătă în apa călduță, iar apoi adăugați zahărul, sarea și uleiul extravirgin. Se lasă 10 minute până se vor observa mici bule, iar apoi se va cerne făina într-un bol și se va adăuga apa cu drojdia, zahărul, sarea și uleiul de măsline, amestecând până se va obține un aluat dens.
Se lasă la dospit acoperită cu un prosop pentru o oră, iar apoi se introduce coca în frigider pentru 24 de ore și se acoperă cu o folie de plastic. Tofu se lasă la scurs într-o sită peste noapte, iar cașcavalul din tofu se rade.
Blaturile se porționează și se întinde un blat de diametrul sitei de pizza. Se va pune blatul pe sită, iar peste blat se adaugă 2-3 linguri de pesto de roșii cu busuioc.
Se adaugă 30 de grame din cașcavalul din tofu și 30 grame tofu afumat ras pe deasupra, succedat de 15 g măsile verzi și negre, ciuperca tăiată felii, 3 roșii uscate tăiate felii, 3 frunze de oregano și piper negru.
Se va repeta același proces de încă două ori pentru restul blaturilor. Cuptorul se va încinge la 200 de grade și se introduce pizza înauntru până veți vedea că s-a rumenit pe margini. Se scoate din cuptor și se toarnă o linguriță de ulei de măsilne peste ea.
După ce ați parcurs acești pași, pizza este gata și o puteți servi alături de familie și toți cei dragi. Poftă bună!
Citește și: Pizza la tigaie cu aluat turnat, rețeta rapidă pentru cină