Pizza la tigaie cu aluat turnat, rețeta rapidă pentru cină
Publicat pe 21.06.2021 la 23:37 Actualizat pe 21.06.2021 la 23:37
Pizza este de departe unul dintre cele mai iubite preparate din lume, fiind consumată în cantități considerabile peste tot pe Glob. Dar cei care nu au răbdare până le vine comanda, sau până se coace la cuptor, pot opta oricând pentru o pizza la tigaie, preparată într-un timp scurt și în confortul propriei case, cu ingrediente puține, dar gustoase.
- Cea mia bună rețetă de pizza la tigaie
- Cum se face și cât de repede este gata
Rețetă de pizza la tigaie cu aluat turnat
Ingrediente
Pentru blat, ai nevoie de trei linguri de smântână sau iaurt, 9/10 linguri de făină, 2/3 ouă și sare. Ca topping, poți folosi aproape tot ce ai prin bucătărie, pe lâng sosul de roșii, mozzarella, parmezan, mezeluri, ciuperci, ceapă, ardei, porumb și chiar și măsline.
Mod de preparare
Preparatul italian se gătește foarte ușor și rapid. Combină într-un bol toate ingredientele pentru blat, până obții un aluat moale, aproape lichid și omogen. Pune tigaia la foc să se încingă, toarnă puțin ulei și pune blatul. Pune toate toppingurile deasupra, în orice ordine vrei, apoi pune un capac pe tigaie și lasă rețeta să se coacă la foc mic spre mediu. Când vezi că s-a rumenit bine pe margini iar cașcavalul ales s-a topit, oprește focul și aștepată ca pizza să se răcească.
Trucuri pentru cea mai bună pizza la tigaie
Pentru ca pizza la tigaie să iasă cum nu se poate mai bine, ai grijă să nu încarci preparatul cu prea multe toppinguri pentru ca acasta să nu fie prea tare iar gustul să nu mai fie deloc bine determinat. Nu pune nici prea multă brânză, pentru că rețetei îi va lua mai mult timp de coacere, ba chiar va fi mult prea gras. Nici nu întinde blatul cu făcălețul pentru a-i da forma dorită, în funcție de tigaie. Întinde-l cu degetele până ajunge să fie uniform în recipientul de coacere.
Ce toppinguri mai poți adăuga peste aluatul de pizza turnat
Pentru o pizza carnivoră, poți pune diferite tipuri de cârnați și mezeluri, salam, parizer, șuncă sau chiar și crenvurști. Dacă ești, însă, adeptul preparatelor vegetariene, poți folosi vinete și ardei gras, porumb, ceapă, ciuperci și măsline. Pe pizza se mai paote adăuga și pui afumat, dar și carne de vită sau porc, cât și castraveți murați. Dacă ești mai nonconformist, poți pune și creveți, pește sau caracatiță.
Citește și: Cea mai bună rețetă pentru pizza la tigaie. Toate gospodinele trebuie să o încerce