Rețetă de prăjitură cu migdale și prune uscate. Un desert pe care trebuie să-l încerci
Publicat pe 07.05.2022 la 11:51 Actualizat pe 07.05.2022 la 11:51
Îți este poftă de ceva dulce, dar nu mai știi ce bunătăți să mai pregătești pentru tine și cei dragi? Noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă rețetă pentru o prăjitură cu migdale și prune uscate. De ce ingrediente avem nevoie pentru acest desert delicios, dar și care este modul de preparare.
- Cum se pregătește părjitura cu migdale și prune uscate
- De ce ingrediente avem nevoie
Vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un desert delicios? Ei bine, prăjitura cu migdale și prune uscate este alegerea potrivită. Iată care este cea mai simplă rețetă, de ce ingrediente avem nevoie, dar și care este modul de preparare.
Rețetă de prăjitură cu migdale și prune uscate
Ingrediente
- 150 g migale uscate
- 200 g prune uscate
- 4 ouă
- 3 linguri de zahăr
- 5 linguri de făină de ovăz
- 10 g praf de copt
- 0,25 lingurițe de sare
- o linguriță de esență de vanilie
Modul de preparare
Pentru început, măcinăm fin 100 g de migdale crude cu un blender. Amestecăm într-un bol făina de migdale, 10 g de praf de copt, cinci linguri de făină de ovăz, un vârf de linguriță cu sare.
Într-un blender punem 150 g de prune uscate fără sâmburi și adăugăm peste un ou. Mixăm bine compoziția până când fructele sunt zdrobite și obținem o cremă. Într-un alt bol amestecăm trei ouă cu trei lingurițe de zahăr și o lingurițăm de esență de vanilie. Adăugăm peste compoziția cu prunele zdrobite, iar apoi amestecăm iar cu grijă.
Punem compoziția cu făina peste cea cu prunele și amestecăm bine cu un tel, până când scăpăm de toate cocoloașele. Punem totul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unt. Restul de 50 de g de migdale le tocăm mărunt cu un cuțit și le punem peste prăjitură.
Băgăm părjitura la cuptorul preîncălzit la 200 de grade și o lăsăm timp de 25-30 de minute. Punem face și testul scobitorii, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Prăjitură cu lichior de ciocolată. Rețeta pe gustul oricui