O cină savuroasă! Paste cu pui şi parmezan
Publicat pe 19.08.2017 la 09:59 Actualizat pe 19.08.2017 la 09:48
Pastele cu pui şi parmezan, un preparat plin de savoare originar din Italia. În mai puţin de 30 de minute poţi obţine o cină gustoasă.
Pastele cu pui şi parmezan, un preparat plin de savoare originar din Italia. În mai puţin de 30 de minute poţi obţine o cină gustoasă.
- Încearcă şi: Supă de pui cu lapte de cocos şi curry
INGREDIENTE:
- 200 de grame de piept de pui;
- 1/3 cană de lapte;
- 1/3 cană de pesmet Panko;
- 1/4 linguriţă de sare;
- 1/4 linguiţă de piper;
- 1 1/2 căni de sos de roşii;
- 100 de grame de mozzarella;
- 1/4 cană de parmezan;
- Busuioc proaspăt;
- Încearcă şi: Tortellini cu spanac şi dovleac
Mod de preparare:
Se preîncălzeşte cuptorul la o temperatură de 200 de grade şi se tapetează o tavă cu hărtie de copt. Într-o oală cu apă şi sare se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Într-un bol se combină laptele şi pesmetul panko. Se rostogoleşte carnea de pui în acest amestec până ce este acoperită în întregime de pesmet. Se aşează pieptul de pui în tavă şi se introtuduce la cuptor. Se găteşte timp de 10 minute până ce carnea capătă culoarea maro-aurie. După ce puiul este gătit se adaugă câte o lingură de sos şi una de brânzeturi deasupra şi se mai lasă la cuptor timp de aproximativ cinci minute. La final se scoate din cuptor şi se lasă timp de 4-5 minute să se odihnească. Se scot pastele pe farfuria de servire se adaugă carnea de pui, iar deasupra se pune sosul rămas şi parmezanul. Se asezonează cu busuoic proaspăt şi se servesc imediat.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram. Ne poti da follow aici.