Leguma care mai e numită și "prietena siluetei". De ce ar trebui să o consumi în mod constant. Ce beneficii are pentru sănătate
Dacă te gândești să consumi o legumă de sezon care să aibă multe beneficii pentru sănătate, ei bine, sfecla roșie este alegerea perfectă. Deși există voci care spun că această legumă ar conține mult zahăr, sfecla roșie are doar 47 cal/100g și mai este numită și prietena siluetei. Iată ce beneficii are pentru sănătate.
- Leguma care conține cele mai multe minerale
- Mai e numită și "prietena siluetei"
Tensiune arterială scăzută și performanțe atletice mai bune sunt doar câteva dintre beneficiile acestei legume bogate în folați. Pentru a obține cei mai mulți nutrienți, bucurați-vă de sfeclă crudă sau alegeți metode precum stoarcerea și prăjirea în loc de fierbere.
Leguma care mai e numită și "prietena siluetei"
Sfecla roșie este un tip de legumă vibrant și versatil. Mulți oameni le numesc un superaliment datorită profilului lor nutrițional bogat. Pe lângă faptul că aduc un strop de culoare în farfurie, aceste legume sunt foarte hrănitoare și pline de vitamine esențiale, minerale și compuși vegetali. De asemenea, sfecla roșie e delocioasă și ușor de adăugat în diferite feluri de mâncare.
Sfecla roșie are, așa cum menționam și anterior, mulți nutrienți și puține calorii, așadar se poate lăuda cu un profil nutrițional impresionant. De fapt, ele conțin puțin din aproape toate vitaminele și mineralele de care are nevoie organismul.
Sfecla roșie conține mai mulți compuși cu proprietăți de combatere a cancerului, inclusiv betaină, acid ferulic, rutina, kaempferol și acid cafeic. Deși sunt necesare mai multe cercetări, studiile pe eprubetă au arătat că extractul de sfeclă roșie poate încetini diviziunea și creșterea celulelor canceroase.
Sfecla roșie și sucul acesteia ajută inima și plămânii să funcționeze mai bine în timpul exercițiilor fizice. Oxidul nitric din sfeclă crește fluxul de sânge către mușchi. Unii sportivi mănâncă sfeclă roșie sau beau suc de sfeclă roșie atunci când fac sport pentru a-și îmbunătăți performanța.
Poți mânca sfeclă roșie în fiecare zi?
Potrivit specialiștilor, cel mai bine este ca întotdeauna să urmezi o dietă variată. Este puțin probabil să consumi o cantitate mică de sfeclă roșie în fiecare zi, dar un aport ridicat ar putea duce la scăderea tensiunii arteriale, urină și fecale roșii sau negre și probleme digestive pentru oricine are sensibilitate la nutrienți.
Un consum zilnic ridicat de sfeclă poate însemna, de asemenea, că nu vei obține nutrienți din alte alimente, deci încearcă să îți modifici dieta. Discută întotdeauna cu un medic înainte de a face modificări semnificative ale dietei, scrie healthline.com.