Leguma care previne cancerul și are efect antiinflamator. Prețul ei este unul accesibil și poate fi cumpărată din orice supermarket
Știm cu toții că legumele au multiple beneficii și consumul lor este recomandat pentru un stil de viață sănătos. Ei bine, unele dintre ele sunt considerate adevărate minuni ale naturii în lupta cu diverse afecțiuni. Astăzi o să vorbim despre leguma care previne cancerul și are efect antiinflamator. Prețul ei nu este deloc unul are și poate fi cumpărată din piețe sau supermarket-uri.
- Leguma care previne cancerul și are efect antiinflamator
- Prețul ei este unul accesibil și poate fi cumpărată din orice supermarket
Pe lângă faptul că este delicioasă, foarte ușor de preparat și pliă de nutrienți sănătoși, gulia este una dintre legumele care au un conținut crescut de vitamina C. Potrivit specialiștilor, mai mult de 100% din necesarul zilnic de vitamina C se găsește într-o singură ceașcă de suc de gulie. De asemenea, potrivit cercetărilor, conținutul fitochimic al acestei legume este unul puternic atunci când vine vorba de combaterea cancerului, diabetului și colesterolul ridicat, îmbunătățind în același timp funcția ficatului și a rinichilor.
Leguma care previne cancerul și are efect antiinflamator
Gulia, numită și nap german, este o legumă din aceeași familie cu broccoli, varza de Bruxelles, conopida, verdeața de muștar și varza kale. Poate fi consumată crudă sau gătită și are un gust asemănător cu broccoli, cu o aromă ușor dulce.
Vitaminele, mineralele și antioxidanții care se regăsesc în compoziția guliilor au beneficii importante pentru sănătate. De exemplu, vitamina C ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor și să reducă inflamația. Vitamina C poate, de asemenea, să îmbunătățească imunitatea și să scadă colesterolul.
Gulia este, de asemenea, bogată în folat, un nutrient important pentru femeile însărcinate, deoarece poate ajuta la prevenirea unor malformații congenitale. În plus, această legumă poate oferi și alte beneficii pentru sănătate, cum ar fi:
- Sănătate metabolică. Gulia are un indice glicemic scăzut, ceea ce înseamnă că poate ajuta la îmbunătățirea sațietății și a controlului glicemic. Ca parte a unei diete sănătoase, leguma îmbunătățește metabolismul general și favorizează pierderea în greutate.
- Are proprietăți antioxidante. Pe lângă vitamine și minerale, gulia este bogată și în carotenoizi și alți antioxidanți. Carotenoizii protejează țesuturile din corp de deteriorarea radicalilor liberi care pot duce la boli grave.
- Previne cancerul. Gulia, împreună cu alte legume crucifere, au proprietăți anticancerigene.
- Susține sănătatea gastrointestinală. Este bogată atât în fibre solubile, cât și insolubile (nu se dizolvă în apă). Fibrele insolubile nu pot fi descompuse de sistemul digestiv, accelerând mișcarea alimentelor prin stomac și intestin.
- Promovează sănătatea inimii.