Leguma care tratează tiroida și ficatul. Este ieftină și accesibilă oricui
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 13.04.2023 la 09:24
Actualizat pe 13.04.2023 la 09:25
Există o legumă plină de beneficii care te ajută să ai un corp sănătos, reușind să îmbunătățească funcții importante ale organismului. Ea este ieftină și se găsește în toate magazinele alimentare.
- Leguma care tratează tiroida și ficatul
- Este ieftina și accesibilă oricui
Legumele sunt pline de beneficii și nutrienți pentru corp. Acestea sunt plin de vitamine și minerale, reușind să lupte împotriva mai multor probleme de sănătate care ar putea să apară. Pentru a trata ficatul, dar și hipertiroida, poți consuma în mod frecvent ridiche neagră, atât sub dormă de suc, cât și ca atare.
Lupta împotriva răcelii
Ridichea neagră conține antioxidanți care ajută împotriva răcelii și gripei. Pentru tratament ai nevoie să tai o ridiche în două, se pune zahăr pe o jumătate, apoi se "lipesc" cele două jumătăți și se lasă până a doua zi. Sucul rezultat este un remediu care tratează infecțiile sistemului respirator.
Îmbunătățește funcțiile ficatului
Ficatului este un organ important ajutând la detoxifierea corpului. Ridichea ajută la funcțiile hepatice și elimină toxinele.Pulpa fructului conține numeroase vitamine, magneziu, calciu, precum complex de B-uri și vitamina C.
Previne hipertiroida
Excesul de hormoni tiroidieni pe care glanda tiroidă îi secretă se poate regla cu ajutorul ridichei negre. Ea conține un compus de sulf care reglează secreția de glande tiroide. În acest fel, consumul regulat de ridiche va ajuta la prevenirea și tratarea hipertiroidei.
Beneficii pentru piele
Sucul de la o ridiche este detoxifiant natural și ne ajută să avem o piele mai frumoasă și strălucitoare. Complexul de B-uri, zinc și fosfor acționează ca un purificator sangvin eficient și elimină deșeurile dăunătoare.
Reduce căderea părului
Alături de alte legume, contribuie la un păr sănătos și îl face mai moale. Totodată, se reduce grăsimea excesivă a părului, dar și uscăciunea pielii. Ține sub control secreția de sebum și oferă părului un aspect mai sănătos.
CITEȘTE ȘI: De ce nu este bine să speli ciupercile înainte de a le găti. Greșeala pe care gospodinele trebuie să o evite