Leguma din cauza căreia poți să ajungi la spital. Este consumată de mulți români în acest sezon
Specialiștii recomadă consumul frecvent de legume, mai ales în această perioadă a anului. Însă, pe cât de delicioasă și benefică pentru organism este una dintre ele, pe atât de nocivă poate să devină. Efectele acestei legume, consumată de mulți români, pot să fie atât de negative încât să ajungi la spital din cauza ei.
- Leguma de sezon care poate să îți facă rău
- Ce conține și de ce poți să ajungi la spital
Puțini oameni iau în calcul faptul că legumele pot fi nocive și la fel de puțini se gândesc la ele atunci când se simt rău. În ultimul timp, românii au fost dezamăgiți de produsele din piețe, în care s-au depistat anumite substante nocive și toxice.
Ei bine, una dintre legumele cumpărate cel mai des poate să te îmbolnăvească atât de tare încât să ajungi la spital. Specialiștii o recomandă în dieta zilnică, însă în anumite cazuri ea devine o problemă.
Leguma din cauza căreia poți să ajungi la spital
În timp ce unii oameni încearcă să o consume cât mai des și în cât mai multe combinații, specialiștii trag un semnal de alarmă în ceea ce privește salata verde.
Această legumă este pe primele locuri pe lista celor care pot să provoace boli alimentare, din cauza cărora consumatorii ar avea nevoie de îngrijirea medicilor, inclusiv la spital.
Acest lucru se întâmplă din cauza bacteriilor și agenților patogeni, care ajung foarte ușor în organism. Având în vedere condițiile în care crește, salata verde poate să ajungă un aliment nociv, dacă nu este spălată în condițiile corespunzătoare.
De cele mai multe ori este nevoie inclusiv de apă cu detergent special, nu doar apă. Un studiu realizat de profesorul Paul Fischbeck și citat de Antena 3 CNN explică de ce se întâmplă acest lucru.
”Sunt numeroase legume care au nevoie de mai multe resurse per calorie decât ne-am imagina. Salata verde, vinetele, țelina și castraveții sunt personajele negative în acest studiu, comparativ cu porcul sau carnea de pui.”, a declarat Paul Fishbeck, conform sursei citate.
Ce beneficii are acest aliment
Chiar dacă se vorbește despre ea ca despre cel mai poluant aliment pentru organism, salata verde are și o mulțime de beneficii, pe care nimeni nu le poate contesta. Mai exact, este vorba despre faptul că are un număr foarte mic de calorii, ceea ce o face foarte utilă pentru pierderea în greutate.
De asemenea, salata verde conține calciu, fier, magneziu sau potasiu. Datorită acestor beneficii, această legumă este pe lista dietelor recomandate de aproape toți nutriționiștii.