Motivul pentru care folia de plastic se ține în frigider. Cu siguranță nu știai acest lucru
Folia alimentară este un produs ce nu poate să lipsească dintr-o casă. Aceasta este utilă pentru împachetarea sau acoperirea alimentelor sau preparatelor. Pentru a fi mai ușor de manevrat, fără să se lipească, se pune în frigider, la rece.
- Motivul pentru care folia alimentară trebuie să stea la rece
- La ce se folosește aceasta în bucătărie
Folia de plastic pentru alimente este cea mai bună opțiune când vrem să împachetăm mâncarea, indiferent că vorbim despre sendvișuri sau alte preparare pentru a le pune în frigider. Totodată, se poate folosi și pentru preparate care se iau la pachet. Dacă este ținută la rece se poate folosi mult mai ușor.
De ce se ține folia alimentară la rece
Folia alimentară dacă va fi rece și umedă se va întinde mult mai bine și mai ușor. De multe ori, aruncăm folia alimentară fiindcă se lipește și nu o mai putem folosi așa cum trebuie. Dacă folia va fi rece, se va manevra mult mai ușor și vei putea să acoperi castroane cu preparate, carne, salate sau legume.
La ce se folosește folia pe plastic
Folia de plastic are multiple întrebuințări într-o bucătărie. Ea acoperă alimentele sau caserolele care se vor depozita câteva zile. Izolează preparatele cu un miros puternic de condiment, păstrează intacte conservele deschise de pate, pește sau carne. Feliile de pizza își vor păstra păstra gustul, dacă nu le consumi imediat.
Brânzeturile și mezelurile depozitate în congelator se mențin proaspete. Astfel, dacă ai cumpărat prea multe și nu le consumi în perioada, se recomandă să folosești folia de plastic. Carnea crudă rezistă și câteva luni la congelator dacă o vei boga în folie.
Pe lângă întrebuințarea la alimente, folia de plastic protejează și recipientele cu șampon, săpun lichid sau creme. Dacă mergi într-o călătorie și ți-e frică să nu se verse conținutul, cel mai bine este să le înfoliezi. În acest fel, totul va rămâne intact.