Ce trebuie să adaugi în apa clocotită înainte să pui pastele la fiert. Gospodinele trebuie să știe acest truc
Publicat pe 12.12.2022 la 10:31 Actualizat pe 12.12.2022 la 10:31
Pastele sunt adorate de milioane de oameni. Și, pentru că sunt ușor de preparat, dar și pentru că pot fi combinate cu o mulțime de ingrediente, multe dintre gosdpodine aleg să le prepare acasă, pentu cei dragi. Rețetele sunt multe, însă, foarte puține bucătărese cunosc secretul unor paste reușite. Ce trebuie să adaugi în apa clocotită înainte să pui pastele la fiert.
- Ingrdientul pe care trebuie să adaugi în apa clocotită înainte să pui pastele la fiert
- Gospodinele trebuie să știe acest truc
Experții în gastronomie susțin că este absolut necesar să ți cont de anumite sfaturi când vine vorba de prepararea pastelor. Astfel, există un ingredient care, adăugat în apa clocotită, transformă pastele într-un adevărat preparat culinar.
Ce trebuie să adaugi în apa clocotită înainte să pui pastele la fiert
Ingredientul pe care trebuie să îl adaugi în apa clocotită înainte să pui pastele la fiert este uleiul vegetal. Așadar, trebuie să torni doar o linguriță de ulei vegetal în apa clocotită, înainte de a pune pastele. Mai mult decât atât, uleiul poate fi de orice tip, fie de măsline sau de floarea soarelui.
Cu ajutorul uleiului se va forma o peliculă la suprafața apei, astfel încât pastele care ajung în oală, vor trece prin aceasta și nu se vor mai lipi de oala în care sunt fierte. Însă, este necesar să amesteci în ele, în timpul în care acestea fierb.
De ce nu trebuie să bagi pastele în apă rece după fierbere
Chiar dacă este un preparat preferat de foarte multe persoane, pastele nu trebuie băgate în apă rece după ce au fost scose de la fiert. Clătirea cu apă rece va extrage tot amidonul de pe paste, acesta fiind foarte util în momentul în care se adaugă compoziția sosului.
Paste cu roșii și brânză feta la cuptor
Ingrediente
-400 gr branză feta
-1 kg roșii cherry;
-350 gr paste;
-1 lingura oregano uscat;
-4-5 căței de usturoi;
-1 linguriță fulgi de chilli;
-4-5 linguri ulei de măsline;
-puțin busuioc proaspăt;
-piper.
Mod de preparare
Primul pas este să spălam foarte bine toate ingredientele. Apoi, roșiile Cherry se pun într-o tavă pentru cuptor, unde se adaugă piper, puțin busuioc și puțin chili. Se pune o linguriță de ulei de măsline și puțin usturoi, unde se amestecă totul.
După aceea, în centrul tăvii se pune brânza feta, peste care se mai pune o linguriță de ulei de măsline și puțin busuioc și oregano. Întreaga compoziție se adaugă la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru aproximativ 40-50 de minute. După ce s-au făcut, se pot îndepărta cățeii de usturoi și coaja de la roșii, apoi se pun înapoi în tavă. Cu o lingură se strivește totul și se adaugă câteva frunze de busuioc proaspăt.
Nu în cele din urmă, pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj. După ce sunt fierte se pot pune peste compoziția din tavă. Se amestecă totul foarte bine și se mai lasă aproximativ 10 minute în cuptor, după care poate fi servit.
CITEȘTE ȘI: De ce nu trebuie să bagi pastele în apă rece după fierbere. Ce greșeală fac bucătarii