Paradisul din Italia comparat cu Coasta Amalfi. Nu este aglomerat nici în timpul sezonului estival
Publicat pe 29.06.2025 la 09:34 Actualizat pe 29.06.2025 la 09:34
Coasta Amalfi este una dintre cele mai căutate locuri din Italia. Zona surprinde cu frumusețea naturală și plajele spectaculoase, dar un alt loc a devenit popular în rândul celor care vor o vacanță într-o zonă care seamănă cu Coasta Amalfi, dar cu buget redus.
- Locul superb din Italia comparat cu Coasta Amalfi
- Zona nu este aglomerată nici pe timpul verii
Basilicata este una dintre regiunile „uitate” ale Italiei. Este o zonă puțin vizitată, iar localnicii se ocupă cu agricultura. Este o zonă subdezvoltată din punct de vedere turistic. A devenit cunoscută abia în 2019, atunci când orașului Matera din Basilicata i s-a acordat titlul de Capitală Europeană a Culturii.
Matera este un oraș vechi, puțin cunoscut în Italia
Matera are o istorie ce se întinde pe sute de ani. Este unul dintre cele mai vechi orașe din Italia și puțini localnici știu de el. Orașul nu era dezvoltat din punct de vedere economic, dar de-a lungul anilor, s-a transformat radical, în prezent fiind un oraș superb, care a devenit în 2019 Capitala Europeană a Culturii.
Coasta care se întinde de o parte și de alta a zonei a fost comparată cu Amalfi. În plin sezon estival, locul este o oază de liniște. Există un singur hotel de cinci stele în zonă, care a fost deschis în 1953 și care a devenit sinonim cu Maratea.
La jumătatea drumului dintre hotel și centrul orașului se află o poartă, de unde se văd case adunate în jurul unui mic port. Acolo se află câteva mici magazine, un atelier de olărit și un furnizor de bărci.
La mică distanță de centrul orașului se află o plajă cu pietriș, cu apă puțin adâncă. Plaja este înconjurată de un deal și lângă se află un turn antic.
Zona este cunoscută și pentru mâncarea delicioasă
Orașul surprinde, în schimb, la capitolul restaurante, acolo unde se servesc atât mâncăruri rafinate, cât și preparate tradiționale, printre care paste umplute cu pește, brânză provola locală și lămâie.
Există restaurante unde se găsește și „formaggio dei poveri” - pesmet prăjit și condimentat, cunoscut în Basilicata drept brânza săracilor, dar și risotto de sfeclă roșie cu midii, brânză de bivoliță preparate din carne de porc.