Prin ce metodă poți pregăti cafeaua ca să fie mai delicioasă și mai aromată. Ce au descoperit specialiștii
Cafeaua este considerată una dintre cele mai ușor de pregătit băuturi. Însă, puțini știu de cât de multe detalii trebuie să țină cont pentru a avea aroma perfectă. Așadar, specialiștii au descoperit o metodă prin care o poți face mult mai delicioasă. Nu necesită niciun ban în plus.
- Cum să pregătești cafeaua ca să aibă un gust perfect
- Specialiștii și-au dezvăluit secretele
Toți iubitorii de cafea își doresc să fie cât mai aromată și cremoasă. Însă, indiferent de cât de scumpă și calitativă este, nu de fiecare dată are gustul pe care ți-l dorești.
Din acest motiv, trebuie să știi ce aspecte depind de aroma cafelei tale și ce trebuie să faci ca gustul să nu se piardă în momentul în care o pregătești.
Prin ce metodă poți pregăti cafeaua ca să fie mai delicioasă și mai aromată
Indiferent dacă o pregătești la ibric sau la un espressor, trebuie să ții cont de aceleași sfaturi. Potrivit specialiștilor, cea care îi da gustul și aroma cafelei este umiditatea.
Ea decide cât de aromată și delicioasă va fi băutura ta. Puțini oameni se gândesc la acest lucru când își prepară cafeaua dimineața.
Mai exact, este importantă umiditatea pe care o au boabele de cafea atunci când o prepari. Din acest motiv, este recomandat să o depozitezi în locuri corespunzătoare.
În caz contrar, boabele de cafea uscate ar putea să afecteze aroma băuturii tale, indiferent de modul în care ai pregătit-o sau de cât de calitativă este.
”Umiditatea, fie că este vorba de umiditatea reziduală din interiorul cafelei prăjite sau de umiditatea externă adăugată în timpul măcinării, este cea care dictează nivelul de electricitate care se formează în timpul măcinării”, a declarat Christopher Hendon.
Cum să îmbunătățești aroma boabelor ce cafea
Majoritatea oamenilor țin boabele de cafea în locuri uscate, cu speranța că în acest mod aroma nu va fi afectată.
Însă, specialistul Christopher Hendon a descoperit că una dintre cele mai bune modalități prin care să mențină gustul intens al cafelei este să înghețe boabele. Din acest motiv, ele ar trebui depozitate în congelator.