Adevărul despre cafeaua băută pe stomacul gol. Ce efecte are, de fapt
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 21.12.2023 la 17:02
Actualizat pe 21.12.2023 la 17:02
O zi bună începe cu o cafea delicioasă de dimineață, însă trebuie să știi ce să faci ca această plăcere să nu îți afecteze sănătatea. Cafeaua băută pe stomacul gol poate să îți afecteze sănătatea, conform specialiștilor, însă există și alte păreri. Iată care este adevărul, de fapt.
- Cât de mult afectează sănătatea cafeaua
- Ce se întâmplă dacă o bei pe stomacul gol
Cafeaua este singura băutură despre care se spune că este atât nocivă, cât și benefică pentru organism. Corpul are nevoie de ea, însă după anumite reguli.
Fanii cafelei știu cât de grave sunt efectele adverse, iar durerile de stomac și problemele de sănătate le pot da mari bătăi de cap. Se spune că una dintre aceste cauze este faptul că este servită pe stomacul gol.
Adevărul despre cafeaua băută pe stomacul gol
Așadar, există atât păreri pro, cât și contra din acest punct de vedere. Cafeaua naturală, fără niciun alt ingredient adăugat, este foarte benefică pentru tractul gastrointenstinal.
Este important de știut că efectele nocive apar atunci când adaugi zahăr, lapte sau alte ingrediente. Așadar, cafeaua naturală poate fi consumată dimineața, pe stomacul gol.
De asemenea, trebuie să știi că laptele și zahărul din cafea își pot irita stomacul, din acest motiv specialiștii recomandă să mănânci înainte să o bei. Din cauza faptului că este o băutură acidă, nu este recomandă aproape deloc persoanelor cu probleme de stomac precum este gastrita.
Când trebuie să bei cafea
Specialiștii consideră că există o perioadă a zilei potrivită în care trebuie să bei cafea. Aceasta nu trebuie servită după ora 15:00, indiferent de alimentația sau activitățile pe care le ai în tmpul zilei.
Este la fel de important de știut faptul că această băutură trebuie consumată după maxim patru ore după ce ai preparat-o, iar mai apoi trebuie aruncată la coșul de gunoi.