Cum poți scăpa de arsurile la stomac provocate de cafea. Trucul simplu pentru toți românii
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 21.11.2023 la 11:14
Actualizat pe 21.11.2023 la 11:14
Cafeaua este consumată în mod frecvent, însă poate avea efecte negative pentru cei mai sensibili. Indigestia este o cauză des întâlnită, dar poate fi combătută foarte simplu.
- Cum poți scăpa de arsurile la stomac provocate de cafea
- Trucul simplu pentru toți românii
Cafeaua este consumată zilnic de milioane de oameni pentru gustul său aromat. Deși nu te-ai aștepta ca băutura preferată să-ți provoace probleme la stomac, mai exact indigestie. Dacă te-ai confruntat măcar o dată cu arsuri sau dureri de stomac, există un remediu simplu la care poți apela.
Cum poți scăpa de indigestia provocată de cafea
Cafeaua ne face cele mai frumoase dimineți și reușește să ne dea energia necesară pentru a funcționa întreaga zi. Deși este delicioasă, este acidă și ne poate provoca indigestie sau disconfort gastric, mai ales dacă este consumată pe stomacul gol, înainte de masă. Un efect advers poate avea și dacă este consumată în timpul meselor sau într-o cantitate mult prea mare.
Pot apărea dureri de stomac și senzație de arsuri, lucruri neplăcute pentru toată lumea. Fiecare persoane este unică, astfel că și stomacul poate fi mai sensibil. Dacă ai avut un disconfort de-a lungul timpului, după ce ai băut cafea, poți scăpa de aceste simptome într-un timp foarte scurt.
Dieteticianul Maddie Pasquariello a spus secretul pentru a scăpa de durerile neplăcute. Este recomandat că bei apă sau să mănânci o gustare imediat ce ai servit o cafea. Trebuie să ai grijă ca înghițiturile să fie mici. În maxim o oră, simptomele neplăcute ar trebui să dispară.
Motivul pentru care se pune sare în cafea
Cafeaua poate să aibă un gust mult mai savuros dacă vei adăuga un ingredient simplu. Poate părea incredibil, însă, un praf de sare va oferi un gust dulceag și o textură plăcută. Aroma va deveni mai intensă, astfel că este recomandată în băutură.
Un alt condiment care oferă o aromă dulceagă cafelei este scorțișoara. Un sfert de linguriță adăugată în cafeaua fierbinte va înlocui zahărul.