Două ingrediente neașteptate pe care le poți adăuga în cafea. Au beneficii multiple pentru stimularea metabolismului
Publicat pe 16.11.2023 la 11:49 Actualizat pe 21.11.2023 la 21:20
Pentru că se numără printre băuturile cele mai consumate în întreaga lume, existe două ingrediente pe care consumatorii trebuie să le cunoască și care, odată adăugate în cafea, dețin numeroase beneficii pentru stimularea metabolismului. Iată ce spun specialiștii!
- Ingrediente neașteptate pe care le poți adăuga în cafea
- Ce beneficii multiple au pentru stimularea metabolismului
Cine nu iubește cafeaua. Aceasta este una dintre cele mai îndrăgite băuturi, mai ales la prima oră a zilei sau chiar consumată seară. Însă, trebuie să știi că ea este mai mult decât un simplu stimulent.
Ingrediente neașteptate pe care le poți adăuga în cafea
În acest fel, prin adăugarea anumitor condimente în cafea, nu numai că ți se poate îmbunătăți gustul acesteia, dar metabolismul poate fi și el mai stimulat.
Sheri Berger, un specialist în diete, a precizat că există două condimente pe care ar trebui de acum încolo să le adaugi mereu în cafea, dacă îți dorești să et bucuri de mai multe beneficii.
Mai exact, este vorba despre scorțișoară și turmeric. Cele două ingrediente au capacitatea de a-ți îmbunătăți metabolismul.
Beneficiile scorțișoarei în cafea
Scorțișoara este un condiment extrem de folosit în prepararea deserturilor. Ei bine, acest ingredient popular în bucătăria oricărei gospodine, cunoscut pentru gustul său extrem de aromat, este un condiment versatil, care este deja adăugat de foarte multe persoane în cana de cafea.
Pe lângă aroma scorțișoarei, odată adăugată în cafea, are o legătură destul de mare cu un metabolism mai rapid al organismului.
„Studiile au arătat că scorțișoara este benefică pentru creșterea sensibilității la insulină și îmbunătățirea nivelului de zahăr din sânge și de colesterol, care sunt esențiale pentru pierderea în greutate și pentru sănătatea generală. Scorțișoara poate ajuta la îmbunătățirea metabolismului prin mai multe mecanisme. Poate îmbunătăți sensibilitatea la insulină, permițând organismului să reglementeze mai eficient nivelul de zahăr din sânge. Acest lucru, la rândul său, poate reduce probabilitatea de stocare a grăsimilor și poate promova utilizarea glucozei pentru energie. În plus, scorțișoara poate avea un efect termogenic, ceea ce înseamnă că poate crește ușor rata metabolică prin creșterea producției de căldură în organism după consum.”, a precizat Sheri Berger.
De ce trebuie să adaugi turmeric în cafea
De cealaltă parte, turmericul, cu gustul său extrem de special, este un alt condiment care a câștigat popularitate pentru beneficiile sale multiple pentru sănătate.
Chiar dacă nu este cunoscut ca fiind des integrat în cafele, unele persoane au început deja să facă acest lucru. În acest fel, turmericul conține un compus activ numit curcumină.
„Turmericul conține un compus cheie, curcumina, care este legat de îmbunătățirea circumferinței taliei, a indicelui de masă corporală și a greutății corporale, conform mai multor studii”, a mai afirmat Sheri Berger.