Live acum Știrile Antena Stars
Prime time 19:00/ Mireasa. Capriciile iubirii
Homepage » Beauty & Lifestyle » Rețetă de negresă cu afine și frișcă. Un desert delicios pentru momente speciale

Rețetă de negresă cu afine și frișcă. Un desert delicios pentru momente speciale

Publicat pe 05.07.2023 la 22:34 Actualizat pe 05.07.2023 la 22:34

Dacă te gândești să pregătești ceva delicios pentru cei dragi, negresa cu afine și frișcă poate fi alegerea potrivită pentru tine. Un desert simplu și rapid.

Negresă cu afine și frișcă

profimedia

Cum trebuie să procedezi, pas cu pas, dacă vrei să faci o rețetă delicioasă de negresă cu afine și frișcă.

Rețetă de negresă cu afine și frișcă

Ingrediente pentru aluat

Ingrediente jeleu

Ingrediente cremă

zahăr vanilat

700 ml de smântână

200 g de mascarpone

100 g de zahăr

Mod de preparare

Începem prin a bate albușurile, adăugând un praf de sare. Începem la viteză mică și creștem viteza treptat până la maxim. Continuăm să batem albușurile până devin o spumă tare. După ce albușurile sunt bătute spumă tare, adăugăm zahărul. Continuăm să le batem, începând cu viteză mică și apoi mărim treptat viteza. Le lăsăm să se bată până când zahărul se dizolvă complet.

În final, adăugăm și gălbenușurile și continuăm să le batem. Adăugăm treptat uleiul peste compoziția de ouă și amestecăm ușor. Adăugăm și laptele și amestecăm din nou. Folosind o sită, adăugăm făina și praful de copt, le cernem și amestecăm ușor de jos în sus.

Cernem și cacaoa în același mod, pentru a elimina eventualele cocoloașe. Continuăm să amestecăm de jos în sus. Apoi adăugăm restul de făină. Amestecăm bine până obținem o consistență uniformă.

Turnăm aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Am ales o tavă pătrată de 25 x 25 cm. Punem tava în cuptor, la 160 de grade Celsius, cu foc sus-jos pentru cuptoarele electrice sau foc mediu pentru cuptoarele cu gaz. Coacerea durează aproximativ 40 de minute, fără a deschide cuptorul în primele 30 de minute.

După 30 de minute, deschidem cuptorul și atingem ușor suprafața pentru a verifica dacă este gata sau are nevoie de mai mult timp de coacere. După ce negresa este coaptă, o scoatem din tavă și o lăsăm să se răcească. Hidratăm gelatina, adăugăm aproximativ 100 ml de apă și amestecăm. Lăsăm să se hidrateze timp de aproximativ 10 minute, apoi adăugăm puțină apă pentru a ajunge la aproximativ 500 ml de apă.

Amestecăm din nou până se dizolvă complet, la foc foarte mic pentru a evita fierberea. După ce granulele de gelatină nu mai sunt vizibile, stingem focul și adăugăm zahărul. Luăm blatul și îl așezăm în tava, punem folie de acetofan sau hârtie de copt pe margini, apoi răsturnăm afinele, păstrând câteva mai mari pentru decor.

Turnăm gelatina deasupra. Punem prăjitura la frigider pentru a se întări gelatina. Începem să batem frisca, adăugăm zahărul, vanilia și mascarponele. Batem la vitezăÎncepem prin a bate albușurile, adăugând un praf de sare, la început la viteză mică, apoi crescând viteza după câteva secunde până ajungem la viteza maximă.

Lăsăm albușurile să se bată până devin o spumă tare. După ce albușurile sunt bătute spumă tare, adăugăm zahărul. Continuăm să le batem, mai întâi la viteză mică, apoi mărim treptat viteza. Le lăsăm să se bată până când se dizolvă tot zahărul. Adăugăm apoi gălbenușurile și continuăm să batem.

Peste compoziția de ouă adăugăm uleiul, puțin câte puțin, și amestecăm ușor. Adăugăm și laptele, amestecăm din nou. Folosind o sită, adăugăm făina și praful de copt, le cernem, amestecând ușor de jos în sus.

Cernem și cacaoa, deoarece poate să conțină cocoloașe, și amestecăm în continuare de jos în sus. Adăugăm apoi restul de făină. Amestecăm până la fund, pentru a ne asigura că totul este bine amestecat și că obținem o consistență uniformă.

Turnăm apoi aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt. Am utilizat o tavă pătrată de 25 x 25 cm. Punem tava în cuptor, la 160 de grade Celsius, cu foc sus-jos pentru cuptoarele electrice sau foc mediu pentru cuptoarele pe gaz. Coacerea durează aproximativ 40 de minute, fără a deschide cuptorul în primele 30 de minute. După 30 de minute, deschidem cuptorul, facem testul sobitorii, punem gelatina iar apoi este gata de servit. Poftă bună!

CITEȘTE ȘI:
În articolul
Rețetă de negresă cu afine și frișcă. Un desert delicios pentru momente speciale
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Beauty & Lifestyle
Cum să gătești carnea tocată de vită pentru a rămâne fragedă și suculentă. Ingredientul pe care să îl adaugi
  • Ce să adaugi atunci când gătești carne tocată de vită
  • Așa va rămâne fragedă și suculentă
Meteo
Vremea intră într-un proces de răcire de astăzi. Ce urmează după zilele cu ploi și furtuni
  • Revin ploile în România, după valul de caniculă
  • Cum va fi vremea după zilele cu instabilitate atmosferică
Emisiuni TV
Monica Tatoiu, jefuită în vacanță. Era în locuință când hoții au intrat peste ea. Femeia de afaceri a apelat la autorități
  • Monica Tatoiu, victima unei spargeri în vacanță
  • Femeia de afaceri a apelat imediat la autorități
Emisiuni TV
Ioana Năstase, declarații exclusive după ce a depus actele de divorț. Ce a făcut-o să ia această decizie
  • Ioana Năstase, primele reacții după anunțul divorțului de Ilie
  • Ce a făcut-o să ia această decizie
Stiri internationale
Un alt incident aviatic! Pasagerii de la bordul unui avion au fost scoși din aeronavă de echipele de geniști după o amenințare cu bombă
  • Scrisoare cu mesaj alarmant găsită în toaleta unui avion
  • Pasagerii, evacuați imediat
Showbiz intern
Anda Adam, schimbare spectaculoasă de look! Ce look îndrăzneț a adoptat concurenta Asia Express / FOTO
  • Anda Adam și-a schimbat complet lookul
  • Cum arată acum concurenta de la Asia Express
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
HARTĂ. Cod galben de caniculă în jumătate din ţară şi în Capitală
recomandare pe as.ro
Cadoul fabulos al lui Victor Piţurcă pentru fiul său! Ce a primit tânărul la majorat
Romania TV
Nicuşor Dan, mesaj important pentru români înaintea desemnării premierului
Romania TV
Nicuşor Dan, mesaj important pentru români înaintea desemnării premierului
recomandare pe antena3.ro
Patronul clubului „Expirat” din București a fost reținut pentru trafic de droguri
recomandare pe antena3.ro
Jeff Bezos îşi amână nunta de la Veneţia din cauza protestelor. De ce sunt în stare localnicii pentru a-şi apăra oraşul
recomandare pe antena3.ro
Un ADN ciudat și nemaiîntâlnit pe Pământ a fost descoperit la 21 de schelete umane găsite în Columbia
recomandare pe playtech.ro
Ce să pui în orez pentru un gust de excepţie. Nu va mai fi fad, ci aromat şi gustos
recomandare pe playtech.ro
Cum protejezi roșiile în solarii când temperaturile trec de 40°C. Trucul fermierilor pentru a nu pierde recolta
recomandare pe redactia.ro
Măsura fiscală de care nici nu a vrut să audă Nicușor Dan. Președintele le-a blocat cererea lui Bolojan și lui Grindeanu
recomandare pe redactia.ro
O nouă crimă zguduie România. O tânără însărcinată a fost ucisă de iubit în fața celor doi copii
recomandare pe Ciao.ro
Ploaia din Capitală le-a pus pe fugă pe vedetele din România! Cum s-au ferit de stropii reci - imagini de senzație
recomandare pe shtiu.ro
Am putea să trăim în România numai cu produse 100% românești? Nu mai conducem BMW-uri, nu mai vorbim la telefoane mobile
recomandare pe ProSport.ro
Cum arată acum Mariana Bitang, la 62 de ani! Apariție rarisimă a „Doamnei de Aur” a gimnasticii românești
recomandare pe bzi.ro
Nicușor Dan bagă România în „RESET TOTAL”? Ce se pregătește în spatele ușilor închise de la Cotroceni?
recomandare pe bzi.ro
Jurnalistă româncă, victima unui caz șocant de abuz! Totul a fost dat în vileag!
recomandare pe dailybusiness.ro
Bacalaureat 2025: A început proba la Limba română pentru peste 100.000 de elevi
recomandare pe dailybusiness.ro
Bacalaureat 2025: A început proba la Limba română pentru peste 100.000 de elevi
recomandare pe Jurnalul.ro
Finalul unei etape dificile: 3 Zodii scapă de probleme înaintea Solstițiului de Vară
recomandare pe a1.ro
Delia, ipostaza incendiară în care artista se lasă fotografiată foarte rar. Ce imagini a postat din vacanță pe rețelele sociale