Live acum Mireasa | Direct din culise
Prime time 19:00/ Mireasa. Capriciile iubirii
Homepage » Beauty & Lifestyle » Rețetă de negresă cu afine și frișcă. Un desert delicios pentru momente speciale

Rețetă de negresă cu afine și frișcă. Un desert delicios pentru momente speciale

Publicat pe 05.07.2023 la 22:34 Actualizat pe 05.07.2023 la 22:34

Dacă te gândești să pregătești ceva delicios pentru cei dragi, negresa cu afine și frișcă poate fi alegerea potrivită pentru tine. Un desert simplu și rapid.

Negresă cu afine și frișcă

profimedia

Cum trebuie să procedezi, pas cu pas, dacă vrei să faci o rețetă delicioasă de negresă cu afine și frișcă.

Rețetă de negresă cu afine și frișcă

Ingrediente pentru aluat

Ingrediente jeleu

Ingrediente cremă

zahăr vanilat

700 ml de smântână

200 g de mascarpone

100 g de zahăr

Mod de preparare

Începem prin a bate albușurile, adăugând un praf de sare. Începem la viteză mică și creștem viteza treptat până la maxim. Continuăm să batem albușurile până devin o spumă tare. După ce albușurile sunt bătute spumă tare, adăugăm zahărul. Continuăm să le batem, începând cu viteză mică și apoi mărim treptat viteza. Le lăsăm să se bată până când zahărul se dizolvă complet.

În final, adăugăm și gălbenușurile și continuăm să le batem. Adăugăm treptat uleiul peste compoziția de ouă și amestecăm ușor. Adăugăm și laptele și amestecăm din nou. Folosind o sită, adăugăm făina și praful de copt, le cernem și amestecăm ușor de jos în sus.

Cernem și cacaoa în același mod, pentru a elimina eventualele cocoloașe. Continuăm să amestecăm de jos în sus. Apoi adăugăm restul de făină. Amestecăm bine până obținem o consistență uniformă.

Turnăm aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Am ales o tavă pătrată de 25 x 25 cm. Punem tava în cuptor, la 160 de grade Celsius, cu foc sus-jos pentru cuptoarele electrice sau foc mediu pentru cuptoarele cu gaz. Coacerea durează aproximativ 40 de minute, fără a deschide cuptorul în primele 30 de minute.

După 30 de minute, deschidem cuptorul și atingem ușor suprafața pentru a verifica dacă este gata sau are nevoie de mai mult timp de coacere. După ce negresa este coaptă, o scoatem din tavă și o lăsăm să se răcească. Hidratăm gelatina, adăugăm aproximativ 100 ml de apă și amestecăm. Lăsăm să se hidrateze timp de aproximativ 10 minute, apoi adăugăm puțină apă pentru a ajunge la aproximativ 500 ml de apă.

Amestecăm din nou până se dizolvă complet, la foc foarte mic pentru a evita fierberea. După ce granulele de gelatină nu mai sunt vizibile, stingem focul și adăugăm zahărul. Luăm blatul și îl așezăm în tava, punem folie de acetofan sau hârtie de copt pe margini, apoi răsturnăm afinele, păstrând câteva mai mari pentru decor.

Turnăm gelatina deasupra. Punem prăjitura la frigider pentru a se întări gelatina. Începem să batem frisca, adăugăm zahărul, vanilia și mascarponele. Batem la vitezăÎncepem prin a bate albușurile, adăugând un praf de sare, la început la viteză mică, apoi crescând viteza după câteva secunde până ajungem la viteza maximă.

Lăsăm albușurile să se bată până devin o spumă tare. După ce albușurile sunt bătute spumă tare, adăugăm zahărul. Continuăm să le batem, mai întâi la viteză mică, apoi mărim treptat viteza. Le lăsăm să se bată până când se dizolvă tot zahărul. Adăugăm apoi gălbenușurile și continuăm să batem.

Peste compoziția de ouă adăugăm uleiul, puțin câte puțin, și amestecăm ușor. Adăugăm și laptele, amestecăm din nou. Folosind o sită, adăugăm făina și praful de copt, le cernem, amestecând ușor de jos în sus.

Cernem și cacaoa, deoarece poate să conțină cocoloașe, și amestecăm în continuare de jos în sus. Adăugăm apoi restul de făină. Amestecăm până la fund, pentru a ne asigura că totul este bine amestecat și că obținem o consistență uniformă.

Turnăm apoi aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt. Am utilizat o tavă pătrată de 25 x 25 cm. Punem tava în cuptor, la 160 de grade Celsius, cu foc sus-jos pentru cuptoarele electrice sau foc mediu pentru cuptoarele pe gaz. Coacerea durează aproximativ 40 de minute, fără a deschide cuptorul în primele 30 de minute. După 30 de minute, deschidem cuptorul, facem testul sobitorii, punem gelatina iar apoi este gata de servit. Poftă bună!

CITEȘTE ȘI:
În articolul
Rețetă de negresă cu afine și frișcă. Un desert delicios pentru momente speciale
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Emisiuni TV
„Îmi doresc să las ceva în urma mea.”, Milentina Marcus, despre ce înseamnă business coaching
  • Povestea Milentinei Marcus, la Visul românesc - Succes internațional
  • Ce înseamnă business coaching
Beauty & Lifestyle
Top 5 cele mai spectaculoase insule din Europa! În ce destinații să călătorești în vara anului 2025
  • 5 dintre cele mai frumoase insule din Europa
  • Trebuie să se afle pe lista destinațiilor tale de vacanță în 2025
Emisiuni TV
Luptă grea, diseară, la Chefi la cuțite: Irina Fodor pune în joc o bombă cu mai multe amulete!
  • Irina Fodor pune în joc o bombă cu amulete
  • Momente importante pentru jurații de la Chefi la cutite
Emisiuni TV
Diana Dumitrescu, declarații rare despre căsnicie! Actrița are o relație de iubire de invidiat: ”Toată lumea se ceartă”
  • Diana Dumitrescu a dezvăluit secretele unei relații de iubire de invidiat
  • Actrița este căsătorită cu Alin Boroi
Retete
Conopidă gratinată cu mozzarella după rețeta lui Chef Horia Manea. Secretul pentru un preparat gătit perfect
  • Conopidă gratinată cu mozzarella după rețeta lui Chef Horia Manea
  • Secretul pentru un preparat gătit perfect
Showbiz intern
Jo susține că ar fi fost amenințată de Gheboasă: “Lasă că ne întâlnim noi…”. Motivul banal din care a început totul
  • Gheboasă ar fi amenințat-o pe Jo
  • Motivul banal din care a început totul
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
O femeie de 42 de ani a murit după ce maşina s-a izbit de un camion parcat, în Dolj. Şoferul nu a văzut semnalizarea
recomandare pe as.ro
Celebrul milionar care şi-a tocat întreaga avere de peste 20 de milioane de euro şi nu regretă deloc: „Aş face totul la fel. Sunt fericit”
Romania TV
Peste 10.000 de bugetari vor fi concediaţi, anunţul de la Ministerul de Finanţe
Romania TV
Peste 10.000 de bugetari vor fi concediaţi, anunţul de la Ministerul de Finanţe
recomandare pe antena3.ro
Hetty Green, miliardara care a trăit ca o cerșetoare: avea o rochie și o spăla doar unde era mai murdară, ca să economisească săpun
recomandare pe antena3.ro
Un organism străvechi, dovedit iniţial a fi un tip de ciupercă, ar putea fi o formă necunoscută de viaţă, arată un nou studiu
recomandare pe antena3.ro
Rotația Pământului încetinește și asta ar putea fi explicația pentru cantitatea de oxigen pe care o avem
recomandare pe playtech.ro
Momente grele pentru Lidia Buble! A trebuit să ia măsuri drastice, s-au implicat și surorile ei
recomandare pe playtech.ro
Planta iubită de toţi românii pe care nu ai voie să o culegi în Germania. Deja s-au dat amenzi
recomandare pe redactia.ro
Doliu în medicina românească. A murit unul dintre cei mai importanți medici. A fost un profesionit desăvârșit
recomandare pe redactia.ro
Doliu în medicina românească. A murit unul dintre cei mai importanți medici. A fost un profesionit desăvârșit
recomandare pe Ciao.ro
Doliu în muzica populară! Artista a murit la doar 35 de ani. A lăsat în urmă doi copilași
recomandare pe shtiu.ro
Am putea să trăim în România numai cu produse 100% românești? Nu mai conducem BMW-uri, nu mai vorbim la telefoane mobile
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Îi face concurență celei mai frumoase femei din lume
recomandare pe bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
recomandare pe bzi.ro
Carmen Harra vorbește despre surpriza de la alegeri: „O femeie apare în prim plan!“
recomandare pe dailybusiness.ro
Ora de vară 2025. Data exactă la care se trece la ora de vară. Ceasurile se vor da înainte cu o oră
recomandare pe dailybusiness.ro
Ciocolata care i-a fascinat pe români după căderea lui Nicolae Ceaușescu revine la raft în România
recomandare pe Jurnalul.ro
Top cele mai norocoase zodii. Cine se află în fruntea clasamentului
recomandare pe a1.ro
Filmările pentru Insula Iubirii sezon9 s-au încheiat:„Emoțiile ating cele mai înalte cote, trăirile sunt mai puternice ca oricând”