Live acum Star Matinal - Best of
Prime time 19:30 Petrecem in familie (r)
Homepage » Beauty & Lifestyle » Rețetă de negresă cu afine și frișcă. Un desert delicios pentru momente speciale

Rețetă de negresă cu afine și frișcă. Un desert delicios pentru momente speciale

De Mihaela Ioana.
Publicat pe 05.07.2023 la 22:34 Actualizat pe 05.07.2023 la 22:34

Dacă te gândești să pregătești ceva delicios pentru cei dragi, negresa cu afine și frișcă poate fi alegerea potrivită pentru tine. Un desert simplu și rapid.

Negresă cu afine și frișcă

profimedia

Cum trebuie să procedezi, pas cu pas, dacă vrei să faci o rețetă delicioasă de negresă cu afine și frișcă.

Rețetă de negresă cu afine și frișcă

Ingrediente pentru aluat

Ingrediente jeleu

Ingrediente cremă

zahăr vanilat

700 ml de smântână

200 g de mascarpone

100 g de zahăr

Mod de preparare

Începem prin a bate albușurile, adăugând un praf de sare. Începem la viteză mică și creștem viteza treptat până la maxim. Continuăm să batem albușurile până devin o spumă tare. După ce albușurile sunt bătute spumă tare, adăugăm zahărul. Continuăm să le batem, începând cu viteză mică și apoi mărim treptat viteza. Le lăsăm să se bată până când zahărul se dizolvă complet.

În final, adăugăm și gălbenușurile și continuăm să le batem. Adăugăm treptat uleiul peste compoziția de ouă și amestecăm ușor. Adăugăm și laptele și amestecăm din nou. Folosind o sită, adăugăm făina și praful de copt, le cernem și amestecăm ușor de jos în sus.

Cernem și cacaoa în același mod, pentru a elimina eventualele cocoloașe. Continuăm să amestecăm de jos în sus. Apoi adăugăm restul de făină. Amestecăm bine până obținem o consistență uniformă.

Turnăm aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Am ales o tavă pătrată de 25 x 25 cm. Punem tava în cuptor, la 160 de grade Celsius, cu foc sus-jos pentru cuptoarele electrice sau foc mediu pentru cuptoarele cu gaz. Coacerea durează aproximativ 40 de minute, fără a deschide cuptorul în primele 30 de minute.

După 30 de minute, deschidem cuptorul și atingem ușor suprafața pentru a verifica dacă este gata sau are nevoie de mai mult timp de coacere. După ce negresa este coaptă, o scoatem din tavă și o lăsăm să se răcească. Hidratăm gelatina, adăugăm aproximativ 100 ml de apă și amestecăm. Lăsăm să se hidrateze timp de aproximativ 10 minute, apoi adăugăm puțină apă pentru a ajunge la aproximativ 500 ml de apă.

Amestecăm din nou până se dizolvă complet, la foc foarte mic pentru a evita fierberea. După ce granulele de gelatină nu mai sunt vizibile, stingem focul și adăugăm zahărul. Luăm blatul și îl așezăm în tava, punem folie de acetofan sau hârtie de copt pe margini, apoi răsturnăm afinele, păstrând câteva mai mari pentru decor.

Turnăm gelatina deasupra. Punem prăjitura la frigider pentru a se întări gelatina. Începem să batem frisca, adăugăm zahărul, vanilia și mascarponele. Batem la vitezăÎncepem prin a bate albușurile, adăugând un praf de sare, la început la viteză mică, apoi crescând viteza după câteva secunde până ajungem la viteza maximă.

Lăsăm albușurile să se bată până devin o spumă tare. După ce albușurile sunt bătute spumă tare, adăugăm zahărul. Continuăm să le batem, mai întâi la viteză mică, apoi mărim treptat viteza. Le lăsăm să se bată până când se dizolvă tot zahărul. Adăugăm apoi gălbenușurile și continuăm să batem.

Peste compoziția de ouă adăugăm uleiul, puțin câte puțin, și amestecăm ușor. Adăugăm și laptele, amestecăm din nou. Folosind o sită, adăugăm făina și praful de copt, le cernem, amestecând ușor de jos în sus.

Cernem și cacaoa, deoarece poate să conțină cocoloașe, și amestecăm în continuare de jos în sus. Adăugăm apoi restul de făină. Amestecăm până la fund, pentru a ne asigura că totul este bine amestecat și că obținem o consistență uniformă.

Turnăm apoi aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt. Am utilizat o tavă pătrată de 25 x 25 cm. Punem tava în cuptor, la 160 de grade Celsius, cu foc sus-jos pentru cuptoarele electrice sau foc mediu pentru cuptoarele pe gaz. Coacerea durează aproximativ 40 de minute, fără a deschide cuptorul în primele 30 de minute. După 30 de minute, deschidem cuptorul, facem testul sobitorii, punem gelatina iar apoi este gata de servit. Poftă bună!

CITEȘTE ȘI:
În articolul
Rețetă de negresă cu afine și frișcă. Un desert delicios pentru momente speciale
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Stiri interne
El este Narcis, tânărul de 22 de ani, mort în accidentul cumplit din Argeș! Mașina în care se afla a rupt un stâlp în două, după impact / FOTO
  • Narcis a murit într-un accident îngrozitor
  • Tânărul de 22 de ani s-a stins din viață pe loc
Meteo
Alertă ANM! Cod galben de ploi, grindină și vijelii în România! Ce județe vor fi afectate de vremea rea
  • Vremea rea continuă în România
  • În ce județe va ploua cu grindină
Showbiz intern
Adevărul despre Andreea Liptak, după 12 ani! De ce a plecat din televiziune! A fost sau nu dată afară!
  • Andreea Liptak a vorbit despre sfârșitul carierei în televiziune
  • Adevărul din spatele speculațiilor, dup 12 ani
Stiri interne
Cum se simte Mihai Leu, după ce a fost dus de urgență la spital. Noi detalii despre starea lui de sănătate: ”Deja mă gândesc să...” / FOTO
  • Mihai Leu a fost transferat din Hunedoara la un spital din București
  • Ce vești a primit din partea medicilor campionul de raliuri
Showbiz intern
Andreea Sasu, noi imagini cu burtica de gravidă! Cât de bine arată iubita lui Phillipp Plein / FOTO
  • Andreea Sasu va deveni mamă de băiețel
  • Cât de bine arată iubita lui Philipp Plein
Emisiuni TV
Te cunosc de undeva, 13 aprilie 2024. Cine a câștigat gala cu numărul 13 a emisiunii. Au primit punctaj mare din partea juraților / VIDEO
  • Cine a câștigat gala cu numărul 13 a emisiunii
  • Au primit punctaj mare din partea juraților
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
Vremea 13 mai - 10 iunie 2024. ANM anunță ploi și vânt în toată țara; se încălzeşte spre finalul săptămânii viitoare
recomandare pe as.ro
Singurul fiu al lui Nicolae Ceaușescu care mai e în viaţă, interviu rar! Discurs uimitor
Romania TV
Momente dramatice pentru Erika Isac. Boala terbibilă a vedetei: "N-ai ce să faci!"
Romania TV
Carmen Harra, mesaj pentru Florin Piersic: Nu este încă timpul să ne părăsești!
recomandare pe antena3.ro
Mâncarea viitorului care crește sălbatic în România: Algele Ulva | Cercetători din mai multe țări au venit să le studieze
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 12 mai 2024. Berbecii prioritizează odihna, Racii fac schimbări importante
recomandare pe antena3.ro
Cerul României, colorat de un fenomen rar. Imagini cu aurora boreală, surprinse în mai multe județe
recomandare pe playtech.ro
Fetița din imagine a ajuns adorată de milioane de români. Este greu să îţi dai seama cine este, are mare succes
recomandare pe playtech.ro
Câți bani costă un costum de ginerică realizat de Alexandru Ciucu. Preţurile nu sunt deloc mici
recomandare pe redactia.ro
ULTIMĂ ORĂ: Florin Piersic a ieșit din operație! Care este stare actorului
recomandare pe redactia.ro
Se cutremura CASA REGALA! Amanta Printului William a RUPT TACEREA
recomandare pe Ciao.ro
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Celebrul milionar din fotbal e primul bărbat din viața ei! Cum arată tânăra
recomandare pe bzi.ro
Carmen Harra a făcut totul public despre Florin Piersic: „Nu este încă timpul!”
recomandare pe bzi.ro
Se știu semifinaliștii Asia Express 2024. Dezvăluiri incendiare din culisele emisiunii
recomandare pe dailybusiness.ro
MAE, anunț crucial pentru românii din diaspora! Ce trebuie să știe înainte de alegerile din 9 iunie
recomandare pe dailybusiness.ro
Autostrada Transilvania, tot mai aproape de realitate! Anunțul făcut de Curtea de Apel București
recomandare pe Jurnalul.ro
Statul se pregătește să șteargă companiei TAROM datorii de 49 milioane de euro
recomandare pe a1.ro
O tânără a rămas „traumatizată” după ce a aflat secretul iubitului ei. Ce ascundea bărbatul cu care se întâlnea de câteva luni