Live acum XNS
Prime time 19:30/ In culisele celebritatii
Homepage » Beauty & Lifestyle » Rețetă de negresă cu afine și frișcă. Un desert delicios pentru momente speciale

Rețetă de negresă cu afine și frișcă. Un desert delicios pentru momente speciale

Publicat pe 05.07.2023 la 22:34 Actualizat pe 05.07.2023 la 22:34

Dacă te gândești să pregătești ceva delicios pentru cei dragi, negresa cu afine și frișcă poate fi alegerea potrivită pentru tine. Un desert simplu și rapid.

Negresă cu afine și frișcă

profimedia

Cum trebuie să procedezi, pas cu pas, dacă vrei să faci o rețetă delicioasă de negresă cu afine și frișcă.

Rețetă de negresă cu afine și frișcă

Ingrediente pentru aluat

Ingrediente jeleu

Ingrediente cremă

zahăr vanilat

700 ml de smântână

200 g de mascarpone

100 g de zahăr

Mod de preparare

Începem prin a bate albușurile, adăugând un praf de sare. Începem la viteză mică și creștem viteza treptat până la maxim. Continuăm să batem albușurile până devin o spumă tare. După ce albușurile sunt bătute spumă tare, adăugăm zahărul. Continuăm să le batem, începând cu viteză mică și apoi mărim treptat viteza. Le lăsăm să se bată până când zahărul se dizolvă complet.

În final, adăugăm și gălbenușurile și continuăm să le batem. Adăugăm treptat uleiul peste compoziția de ouă și amestecăm ușor. Adăugăm și laptele și amestecăm din nou. Folosind o sită, adăugăm făina și praful de copt, le cernem și amestecăm ușor de jos în sus.

Cernem și cacaoa în același mod, pentru a elimina eventualele cocoloașe. Continuăm să amestecăm de jos în sus. Apoi adăugăm restul de făină. Amestecăm bine până obținem o consistență uniformă.

Turnăm aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Am ales o tavă pătrată de 25 x 25 cm. Punem tava în cuptor, la 160 de grade Celsius, cu foc sus-jos pentru cuptoarele electrice sau foc mediu pentru cuptoarele cu gaz. Coacerea durează aproximativ 40 de minute, fără a deschide cuptorul în primele 30 de minute.

După 30 de minute, deschidem cuptorul și atingem ușor suprafața pentru a verifica dacă este gata sau are nevoie de mai mult timp de coacere. După ce negresa este coaptă, o scoatem din tavă și o lăsăm să se răcească. Hidratăm gelatina, adăugăm aproximativ 100 ml de apă și amestecăm. Lăsăm să se hidrateze timp de aproximativ 10 minute, apoi adăugăm puțină apă pentru a ajunge la aproximativ 500 ml de apă.

Amestecăm din nou până se dizolvă complet, la foc foarte mic pentru a evita fierberea. După ce granulele de gelatină nu mai sunt vizibile, stingem focul și adăugăm zahărul. Luăm blatul și îl așezăm în tava, punem folie de acetofan sau hârtie de copt pe margini, apoi răsturnăm afinele, păstrând câteva mai mari pentru decor.

Turnăm gelatina deasupra. Punem prăjitura la frigider pentru a se întări gelatina. Începem să batem frisca, adăugăm zahărul, vanilia și mascarponele. Batem la vitezăÎncepem prin a bate albușurile, adăugând un praf de sare, la început la viteză mică, apoi crescând viteza după câteva secunde până ajungem la viteza maximă.

Lăsăm albușurile să se bată până devin o spumă tare. După ce albușurile sunt bătute spumă tare, adăugăm zahărul. Continuăm să le batem, mai întâi la viteză mică, apoi mărim treptat viteza. Le lăsăm să se bată până când se dizolvă tot zahărul. Adăugăm apoi gălbenușurile și continuăm să batem.

Peste compoziția de ouă adăugăm uleiul, puțin câte puțin, și amestecăm ușor. Adăugăm și laptele, amestecăm din nou. Folosind o sită, adăugăm făina și praful de copt, le cernem, amestecând ușor de jos în sus.

Cernem și cacaoa, deoarece poate să conțină cocoloașe, și amestecăm în continuare de jos în sus. Adăugăm apoi restul de făină. Amestecăm până la fund, pentru a ne asigura că totul este bine amestecat și că obținem o consistență uniformă.

Turnăm apoi aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt. Am utilizat o tavă pătrată de 25 x 25 cm. Punem tava în cuptor, la 160 de grade Celsius, cu foc sus-jos pentru cuptoarele electrice sau foc mediu pentru cuptoarele pe gaz. Coacerea durează aproximativ 40 de minute, fără a deschide cuptorul în primele 30 de minute. După 30 de minute, deschidem cuptorul, facem testul sobitorii, punem gelatina iar apoi este gata de servit. Poftă bună!

CITEȘTE ȘI:
În articolul
Rețetă de negresă cu afine și frișcă. Un desert delicios pentru momente speciale
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Showbiz intern
Cel mai tulburător moment de la înmormântarea lui Andrei Perneș! Toată lumea a plâns în hohote! Gestul lui Petrică i-a devastat | VIDEO
  • Imagini tulburătoare de la înmormântarea lui Andrei Perneș
  • Nimeni nu a mai putut să își stăpânească lacrimile
Showbiz intern
Ianis și Elena Hagi vor deveni părinți pentru prima dată! Cei doi vor avea un băiețel
  • Ianis Hagi și Elena vor deveni părinți
  • Cei doi vor avea un băiețel
Showbiz intern
Cu ce probleme de sănătate s-a confruntat Jador, în tot acest timp. Nimeni nu a știut prin ce trece
  • Jador a suferit de o afecțiune care i-a dat mari bătăi de cap
  • A ajuns pe patul de operație
Retete
Rețetă ușoară de chec aperitiv pufos și delicios. Poate fi servit la micul dejun
  • Rețetă ușoară de chec aperitiv
  • Ai nevoie de doar câteva ingrediente simple
Emisiuni TV
Visul românesc – Succes internațional. Cum a ajuns Andrei la afaceri de peste 20 de milioane de euro în Dubai. A angajat la companiile sale și români
  • Povestea demnă de luat exemplu a lui Andrei
  • Românul s-a stabilit în Dubai și se bucură de un succes uriaș
Showbiz intern
Marele absent de la înmormântarea lui Andrei Perneș! Fanii se așteptau să îl vadă la evenimentul trist. Care a fost motivul
  • Cine a lipsit de la înmormântarea lui Andrei Perneș
  • Familia lui este sfâșiată de durere
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
"Nu pot să cred că America ne cere să-i alegem pe oamenii ruşilor". Iulian Fota, despre atacurile din SUA la adresa României
recomandare pe as.ro
Greşeala fatală care l-a costat toată averea pe un fost milionar român celebru: „De acolo a plecat”!
Romania TV
Magazinele ”La Sibieni”, ÎNCHISE pe capete. Angajații spălau salamul expirat cu acetonă și îl repuneau la vânzare
Romania TV
Un bucătar renumit a slăbit 90 de kilograme în 8 luni. Nu și-a tăiat stomacul și a ținut o dietă foarte UȘOARĂ!
recomandare pe antena3.ro
"A murit pentru că a furat ciocolată". Cutremurătorul caz al unei fete de 13 ani, care lucra ca menajeră în casa unei familii bogate
recomandare pe antena3.ro
Povestea ardeleanului de culoare care oferă consultanță în afaceri și te învață să gătești pe TikTok: „Am fost sărac lipit”
recomandare pe antena3.ro
Insula care se poate închiria în întregime cu doar 50 de euro pe noapte. Are o casă cu 9 dormitoare, complet utilată
recomandare pe playtech.ro
Durere mare la înmormântarea lui Andrei Perneș! Obiectul ciudat pus pe sicriu, cei prezenţi nu au...
recomandare pe playtech.ro
Secretul moldovencelor pentru cea mai bună ciorbă de fasole. Doar ele o fac aşa
recomandare pe redactia.ro
Care ar fi, de fapt, cauza morții lui Andrei Perneș. De ce a pierdut controlul volanului fostul concurent de la "Mireasa""
recomandare pe redactia.ro
Care ar fi, de fapt, cauza morții lui Andrei Perneș. De ce a pierdut controlul volanului fostul concurent de la "Mireasa""
recomandare pe Ciao.ro
Mânuţele la control! Vedele din România, surprinse în ipostaze stânjenitoare cu mâna la...
recomandare pe shtiu.ro
Am putea să trăim în România numai cu produse 100% românești? Nu mai conducem BMW-uri, nu mai vorbim la telefoane mobile
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Vicecampioana olimpică și-a arătat tatuajele și piercing-ul dintr-o zonă delicată
recomandare pe bzi.ro
Cum a surprins-o Fuego pe Irina Loghin de ziua de naștere a artistei! Ce cadou inedit i-a oferit
recomandare pe bzi.ro
Sânziana Negru a fost reținută pe un aeroport din Arabia Saudită! Ce a putut să pățească influencerița
recomandare pe dailybusiness.ro
Guvernul a salvat firmele mari de la taxe suplimentare. Cum au beneficiat aceste companii de „iertarea” statului
recomandare pe dailybusiness.ro
Se scumpesc biletele de tren! Cu cât se vor majora tarifele în funcţie de tipul trenului
recomandare pe Jurnalul.ro
Astrologia și succesul financiar: Ce zodii produc cei mai mulți miliardari?
recomandare pe a1.ro
Ce sport practică fiul lui Pepe, după aproape doi ani de înot. Micuțul este susținut de tatăl său: „Am vorbit cu..”