Rețetă de plăcintă nemțească cu smântână și cireșe. Cum trebuie să procedezi, pas cu pas
Publicat pe 03.07.2023 la 14:04 Actualizat pe 03.07.2023 la 14:06
Orice gospodină pricepută își dorește să știe să pregătească multe bunătăți pentru ea și persoanele dragi din viața ei. Dacă ești în căutarea unui desert ideal pentru întreaga familie, ești în locul potrivit. Îți prezentăm cea mai simplă și rapidă rețetă de plăcintă nemțească cu smântână și cireșe. Iată cum trebuie să procedezi, pas cu pas.
- Rețetă de plăcintă nemțească cu smântână și cireșe
- Ingrediente și mod de preparare
Dacă îți dorești ca desertul să iasă delicios, trebuie să știi că e necesar să ții cont cu strictețe de toți pașii de mai jos.
Rețetă de plăcintă nemțească cu smântână și cireșe
Ingrediente
- 150 g unt
- esență vanilie
- patru ouă
- un praf de sare
- 600 g făină
- două lingurițe praf de copt
- două lingurițe bicarbonat de sodiu
- 200 g zahar
Ingrediente pentru umplutură
- 400 g smântână
- 300 g iaurt
- 100 g zahăr
- esență vanilie
- 80 g amidon
- trei linguri zeamă de lămâie
Ingrediente cremă fructe
- 80 g amidon scorțișoară
- 700 g cireșe
- 350 ml apă
Modul de preparare
Pentru început, pune într-un castron cireșele alături de scorțișoară. Pune o cratiță pe foc mediu și, pe măsură ce compoziția se încălzește, separă 2-3 linguri de zeamă și amestecă-le cu amidonul. Adaugă amestecul de amidon dizolvat peste fructe și amestecă continuu până obții un sos de fructe cu o compoziție groasă.
În timp ce sosul se răcește, este important să treci la pregătirea blatului. Într-un alt castron, amestecă făina cu praful de copt, zahărul, sarea și bicarbonatul. Adaugă untul rece în bucăți și apoi cele două ouă și esența de vanilie. Mixează ingredientele până obții un aluat omogen și bine încorporat.
Întinde cu degetele 2/3 din aluat într-o tavă de tort căptușită cu hârtie de copt și adu-l și pe pereții tavii. Adaugă patru inguri de făină suplimentară peste restul de compoziție de aluat și presează-o cu furculița pentru a obține firimituri din aluat.
În ceea ce privește crema, combina iaurtul cu smântâna, zeama de lămâie, esența de vanilie, amidonul, ouăle și zahărul. Amestecă ingredientele până obții o compoziție omogenă și cremoasă.
Acum vine momentul asamblării plăcintei cu cireșe. Pe blatul întins în tavă, adaugă sosul de cireșe și întinde uniform crema de smântână deasupra. Presară generos firimiturile de aluat peste smântână, asigurându-te că sunt distribuite uniform.
Coace plăcinta nemțească cu cireșe și smântână timp de 45-50 de minute, la o temperatură de 180 de grade Celsius, iar după ce se răcește este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă răcoritoare de vară. Ai nevoie doar de câteva ingrediente