Rețetă dulceață de trandafiri și căpșuni. Un desert aromat și frumos colorat
Gospodinele au început deja să prepare tot felul de dulcețuri să-şi umple cămara cu preparate care mai de care mai gustoase. Dacă sunteți în pană de idei, noi vă propunem o reţetă de dulceaţă de trandafiri și căpșuni. Un desert aromat și frumos colorat.
- Rețetă dulceață de trandafiri și căpșuni
- Un desert aromat și frumos colorat
Pentru a prepara această dulceaţă de trandafiri și căpșuni aveți nevoie de:
Ingrediente:
- 200 gr de petale de trandafiri;
- 300 ml apă;
- 400 gr de zahăr;
- zeama de la o lămâie;
-200 gr de căpșuni;
Mod de preparare:
Spălați florile de trandafir, iar apoi le lăsați puțin la scurs. La fel procedați și cu căpșunile. Puneți apoi la fiert apa și zahărul. Vor fierbe împreună cam 25 de minute, până când va deveni un sirop. Adăugați apoi petalele catifelate de trandafri. Atenţie, însă: înainte să le pui trebuie să le freci puțin cu 2-3 linguri de zahăr și zeamă de lămâie. Adăugați apoi și căpșunile zdrobite bine. Le lăsați să fiarbă aproximativ 20 de minute, adunând din când în când spuma. După ce e gata, se pune fierbinte în borcane.
Pofta bună!
Citește și Dulceață de caise. O rețetă delicioasa pe care o puteți păstra și peste iarnă