Dulceață de caise. O rețetă delicioasa pe care o puteți păstra și peste iarnă
Publicat pe 22.06.2022 la 13:58 Actualizat pe 22.06.2022 la 13:58
Toată lumea se pregătește să facă dulcețuri cu fructele de sezon. Astăzi vă vom prezenta rețeta de dulceață de caise. Este o delicatesă pe care o puteți păstra foarte bine și peste iarnă. Nu aveți nevoie de multe ingrediente, iar modul de preparare este unul simplu.
- Cum se pregătește dulceața de caise
- De ce ingrediente aveți nevoie
Rețeta de dulceață de caise este preferata celor mici, dar și a adulților. Este o delicatesă care se păstrează foarte bine și peste iarnă. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și modul de preparare!
Dulceață de caise - rețetă:
Ingrediente:
-2 kilograme de caise
-1,6 kilograme de zahăr
-sucul de la o lămâie mare
-1 lingură de esență de migdale (dacă doriți și vă place)
Mod de preparare:
Caisele se spală bine și se aleg doar fructele coapte și parfumate, care sunt în stare bună și care nu au lovituri sau porțiuni stricate. Sâmburii se scot, însă dacă doriți îi puteți păstra, sparge și folosi miezul lor pentru o aromă mai naturală de caise.
Într-o oală de aproximativ 7 sau 8 litri se pun caisele cu zeama de la lămâie și zahăr, peste care adăugați o cană de apă. Important este ca oala în care fierb caisele să fie destul de înaltă, deoarece dulceața de caise se va umfla și riscul să dea pe foc este unul destul de mare. Oala se pune la foc mic timp de aproximativ 50 de minute, nu mai mult. Se amestcă constant, dar mare grijă să nu zdrobiți fructele.
Dacă vreți să vedeți când dulceața este legată, se pune o picătură din compoziția din oală pe o farfurioară şi dacă stă ca o bobiţă, dulceața este gata. Dacă se întinde și este încă foarte fluidă, se mai lasă puțin la fiert, asta doar în caz de este nevoie.
Cu 10 minute înainte de a lua oala de pe foc, se poate adăuga miezul sâmburilor de caise, pentru că îi vor da un gust special și delicios. După ce s-a luat dulceaţa de pe foc se mai lasă maxim cinci minute, iar mai apoi se va pune în borcane sterilizate. Acestea se întorc cu gura în jos până când se răcesc.
Citește și: Rețetă de desert rece cu dulceață de cireșe. Un preparat gustos pentru zilele de weekend