Rețetă de înghețată de caise cu mascarpone. Un desert răcoritor pentru zilele călduroase de vară
Publicat pe 06.06.2022 la 13:47 Actualizat pe 06.06.2022 la 13:47
Zilele de vară nu ar fi la fel fără înghețată! Fericirea copiilor, dar nu numai, este unul dintre cele mai vândute alimente din perioada această. Ei bine, este, de-a dreptul, salvarea noastră pentru zilele călduroase. Iată o rețetă simplă și delicioasă pentru o înghețată de caise cu mascarpone pe care o poți face chiar tu, la tine acasă. De ce ingrediente avem nevoie, dar și care este modul de preparare.
- Cum se face înghețata cu caise și mascarpone
- De ce ingrediente avem nevoie
- Care este modul de preparare
A venit vara și, totodată, sezonul în care toți vrem să mâncăm înghețată. Te-ai săturat de tot ce găsești în magazine și îți dorești să te bucuri de un desert răcoritor mai sănătos? Ei bine, noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru o înghețată de caise cu mascarpone. De ce ingrediente avem nevoie și care este modul de preparare.
Ține cont cu grijă de toți pașii de mai jos și bucură-te de zilele călduroase de vară pe care le-ai așteptat cu nerăbdare.
Rețetă de înghețată de caise cu mascarpone
Ingrediente
- 500 gr caise coapte
- 200 gr zahăr
- 100 ml lapte
- două ouă
- două plicuri zahăr vanilat sau o esență de vanilie
- 400 gr mascarpone
Modul de preparare
Pentru început, punem într-o cratiță ouăle, laptele și zagărul. Punem după bain-marie. Stingem focul de pe aragaz, iar abia atunci punem și esența de vanilie. Lăsăm întreaga compoziție să se răcească.
Curățăm caisele de coajă, le scoatem sâmburii, după care le pisăm până compoziția devine ca un puire. Punem în cratiță piureul de caise și mascarponele, iar apoi amestecăm bine toată compoziția.
Punem înghețata la congelator pentru cel puțin cinci ore, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de înghețată cu mango pe băț. Cel mai simplu și delicios desert pentru vară