Rețetă de înghețată cu mango pe băț. Cel mai simplu și delicios desert pentru vară
Publicat pe 04.06.2022 la 16:51 Actualizat pe 04.06.2022 la 16:51
Este o zi călduroasă de vară, este weekend, iar tu ai poftă să mănânci ceva răcoritor. Ei bine, noi venim cu soluția și îți prezentăm rețeta de înghețată cu mango pe băț. Este cu adevărat cel mai delicios desert pentru vară. Acest preparat se obține foarte ușor, din doar trei ingrediente și durează doar zece minute să îl pregătești.
- Înghețată cu mango
- Cel mai delicios desert pentru zilele călduroase de vară
- Ingrediente și mod de preparare
Rețeta de înghețată cu mango pe băț, făcută în casă, este un desert dulce-acrișor, răcoritor, cu adevărat sănătos, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Este un preparat fără vârstă, iubit de copii, cât și de adulți. Este diferită de înghețata clasică sau de gelato prin prezentare și prin textură. Ai nevoie de doar trei ingrediente pentru a o prepara, iar gustul este divin, te duce cu gândul la tropical, exotic.
Este cu atât mai gustoasă dacă este pregătită în casă, chiar de mâinile tale, acolo unde poți controla ce calitate și ce cantitate au ingredientele care intră în compoziție. Pentru a face înghețată pe băț de casă, e nevoie de forme speciale, care se găsesc la supermarket, pe internet sau în magazinele alimentare. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și modul de preparare!
Rețetă de înghețată cu mango pe băț
Ingrediente:
-500 gr de pulpă de mango bine coaptă
-30 ml de miere de salcâm
-10 ml de esență de vanilie
Mod de preparare:
Se pasează bine pulpa de mango cu o furculiță și, astfel obținută, se amestecă cu mierea și cu esența de vanilie. Mixați în blender dacă doriți o textură mai desăvârșită. Puneți compoziția de miere, mango și vanilie în formele de înghețată, apoi băgați la congelator. Lăsați în congelator peste noapte. Înainte să scoateți înghețata din frigider, formele se lasă în apă caldă pentru câteva minute.
Citește și: Rețetă de înghețată cu rom și stafide. Un deliciu cu gust tropical