Rețetă de înghețată cu rom și stafide. Un deliciu cu gust tropical
Publicat pe 03.06.2022 la 19:02 Actualizat pe 03.06.2022 la 19:02
Înghețata este un desert consumat în mai toată lumea. Dacă nu știi ce să mai pregătești pentru vară, noi venim cu soluția și îți prezentăm rețeta de înghețată cu rom și stafide. Este un deliciu cu gust tropical!
- Înghețată cu rom și stafide
- Un desert delicios pentru vară
Rețeta de înghețată cu rom și vanilie este un deliciu cu gust tropical. Știm că se poate cumpăra din orice magazin, dar este mult mai gustoasă făcută în casă. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și modul de preparare!
Ingrediente:
-500 ml de smântână lichidă pentru frișcă cu cel puțin 30% grăsime
-500 ml de lapte cu cel puțin 3% grăsime
-130 gr de zahăr alb
-5 gălbenușuri de ou
-10 ml de esență de vanilie
-60 gr de stafide
-20 ml de esență de rom
Mod de preparare:
Se pun stafidele la înmuiat în 100 ml de apă caldă amestecată cu 10 ml de esență de rom. Lăsați la înmuiat pentru șase ore. Încălziți laptele, dar aveți grijă să nu fiarbă, iar apoi bateți gălbenușurile de ou spumă cu zahărul și cu esența de vanilie.
Se toarnă fir subțire și treptat lapele cald peste compoziția de gălbenușuri de ou, apoi amestecați continuu cu mixerul. Se pune compoziția formată pe foc și se lasă la fiert, amestecând încontinuu până observați că se îngroașă sau până ajunge la temperatura de 75 de grade Celsius.
Se ia crema de pe foc și se lasă să se răcească, iar între timp se bate smântâna lichidă. Se încorporează frișca în crema rece, alături de stafidele scurse bine și cei 10 ml de esență de rom. Se toarnă amestecul într-un recipient și se pune în congelator pentru opt ore.
Pentru a sparge cristalele de gheață se amestecă, în primele trei ore, din jumătate în jumătate de oră în înghețată. Se servește ca atare sau cu pandișpan moale cu lămâie sau, de asemenea, cu biscuiți cu unt.
Citește și: Rețetă de înghețată baby friendly delicioasă! Desert sănătos cu un gust divin