Rețete cu ghimbir pentru răceală. Care sunt beneficiile și contraindicațiile
Este o perioadă destul de dificilă din toate punctele de vedere, iar orice mică răceală de poate îngrija foarte mult. Iată că în afara medicamentelor, ghimbirul are un efect miraculos dacă știi cum trebuie să-l folosești. Acesta te va scăpa rapid de boală, dar iată tot ce trebuie să știi despre el
- Ghimbirul, o plantă foarte folositoare în caz de răceală!
- Tot ce trebuie să știi despre el!
Ghimbirul este o plantă erbacee aromată, iar acesta este recunoscut din timpuri străvechi, fiind originar din India și adus în Europa în perioada cruciadelor! De către chinezi este considear ca fiind un ingredient principal al dietoterapiei, alături de oțetul de orez, vinul de orez, sarea și mierea, dar și un ajutor mare pentru combaterea răcelilor și afecțiunilor respiratorii!
Ce beneficii care ghimbirul în caz de răceală
Ghimbirul conține ulei volatic și compuși feolici, iar acesta are un efect antiemtic și antivertiginos! Acesta este recomanadat în tratamentele numeroaselor afecțiuni cu ar fi: durerile în gât, sensibilitatea la frig, guturai, reumatism, apetitul scăzut, răul de mașină, de înălțime, dar și multe altele.
Ceaiul de ghimbir este un bun remediu în răceli, acesta fiind considerat un adevărat calmant pentru sinuzite, răgușeală, febră, inflamații ale gâtului sau congestii respiratorii!
Ce contraindicații are ghimbirul
Deoarece este un aliment natural, consumul de ghimbir nu este periculos, dacă este consumat în dozele recomandate. Totuși, pentru o evita orice neplăcere, dar mai ales dacă aveți o afecțiune cronicată sau de exemplu sunteți însărcinată, ar fi indicați să întrebați un medic înainte de a consuma ghimbir!
Este indicat totodată să se evite consumul de ghimbir pe perioada alăptării și de către copii!
Retețe cu ghimbir pentru răceala
Ceaiul de ghimbir are un efect energizant și este foarte bun pentru ameliorarea indigestilor sau pentru răceală. Iată o rețetă de ceai care cu siguranță te va ajuta să scapi de probleme.
Pentru o cană de ceai, fierbe 200 ml de apa si adaugă un plic de ceai de ghimbir, după care lasă-l la influzat pentru 5-7 minute în apă fierbinte. Acesta se poate consuma rece sau cald, iar în el se poate adăuga miere, lămâie sau mentă.
Se poate consuma 2-4 căni de ceai de ghimbir pe zi, în funcție de scopul pentru care este folosit, dar și de recomandările medicilor!
Ghimbir cu miere și lămâie pentru răceală
Ceaiul de ghimbir cu miere și lămâie este foarte indicat pentru răceală, deoarece acestea va putea să te ajute să scapi de acestea în foarte scurt timp! Este bine să bei câteva căni de ceai pe zi, însă ar fi indicat să întrebați și mediul înainte!
Ghimbir cu miere pentru tuse
Mierea s-a dovedit mereu a fi un remediu ideal pentru subțierea mucusului, motiv pentru care iată în combinație cu ghimbir reprezintă un aliat foarte bun împotriva tusei!
Acesta vindecă rapid această afecțiune și cel mai bine este să fie băut în timp încă mai este cald!
Ceai de ghimbir pentru plămâni
Pentru că are foarte multe proprități în ameliorarerea problemelor de respirateție, ceaiul de ghimbir este foarte indicat pentru plămâni și pentru persoanele care au probleme respiratorii!
Acesta sporește capacitatea corpului de a scăpa cât mai rapid de afecțiunea de care suferă, iar pacientului îi va da multă energie, fiind considerat de-a lungul timpului și un bun energizant!
Totodată, ceaiul de ghimbir este foarte indicat și după o masă copioasă, acesta ajutând foarte mult la eliminarea gazelor din stomac sau din intestine!