Aperitive de Paște deosebite cu ouă. 5 idei de rețete
Doar câteva zile au mai rămas până la Paște, iar gospodinele se prătesc temeinic în această perioadă pentru masa care va avea loc după slujba de Înviere. Vă prezetăm 5 retețe gustoase de aperitive care nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște.
- Rețele gustoase de aperitive care nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște
- Iată care sunt ingredientele și modul de preparare
În perioada Paștelui ouăle sunt cele mai căutate, asta deoarece gospodinele se pregătesc de vopsirea acestora, însă va fi nevoie de ele și pentru prepararea mai multor bucate car enu trebuie să lipsească de pe masa de sărbători.
Apartivele au un rol important, așa că vă vom prezenta 5 rețete gustoase care au în compoziția sa ouăle.
Aperitiv de Paște deosebit cu ouă de prepeliță
Ingrediente
Pentru acest aperitiv gustos și care arată la final foarte bine vei avea nevoie de 8 ouă de prepeliță, 4 linguri de brânză cremă de vaci, o linguriță de mușar, o lingură de ulei, sare, două felii de morov și 16 boabe de piper negru.
Mod de preparare
Se pun ouăle la fiert pentru 5 minute, după care le vor pune la răcit în apă rece și se vor curăța de coajă.
Pentru fiecare ou în parte se va tăia un capac în partea superioară, apoi se va tăia și din partea de jos pentru a putea să stea în picioare. Se scoate gălbenușul din acestea cu coada unei linguițe sau cu vârful unui cuțit.
Se va amesteca brânza cu muștarul, uleiul și sarea până când va deveni o cermă omogenă și solidă. Aceasta se va pune în aparatul de orgnat și se va umple ouăle cu vârf, urmând ca ulterior să fie așezat capul albușului peste umplută. Se pun ochișori din boabele de piper și cioc din feliile de morcov, astfel încât să arate ca niște pui în ou.
Salată de ouă cu cartofi
Ingrediente
- 4 cartofi medii
- 2 oua
- 1/2 legatură de pătrunjel proaspat
- 1 lingură de ulei de măsline
- 1 lingură de ulei de floarea soarelui
- 1/2 linguri de vin alb
- 1 lingură oțet
- 2 linguri de muștar
- o ceapă verde tocată
- sare
- piper
Mod de preparare
Pentru această rețetă simplă va trebui mai înainte de toate să fierbi bine cartofii în coajă, iar atunci când sunt gata să fie tăiați cubulețe.
Ouăle se fierb pentru aproximativ 5 minute și se curăță mărunt după ce au fost decojite. Se amestească cu ceapa tocată mărunt, cu pătrunjelul mărunțit și cu pasta obținută din muștar, ulei, oțet, sare și piper. Preparatul se va servi rece.
Aperitiv de Paște deosebit cu ouă și ton
Ingrediente
- 6 ouă fierte tare;
- o conservă de ton în ulei;
- 3 linguri ceapă tocată foarte fin;
- 2 căţei de usturoi pisaţi; o linguriţă muştar clasic;
- 3 linguri maioneză; sare şi piper după gust
Mod de preparare
Va trebui să fiebi ouăle pentru aproximativ 5 minute, după care să le decojești să să scoți galbenșul pe care îl vei strivi cu o furculiță. Se va prepera crema de maioneză peste care se va turna și o conservă de tot și ceapa tocată foarte mărunt.
Crema se va adăuga în ouăle tăiate pe jumătate și se vor servi reci.
Oua umplute cu avocado
Ingrediente
Pentru această rețetă ai nevoie de 10 ouă și un avocată, însă bineînțeles compoziția se poate dubla.
Vei mai avea nevoie de sare, piper, zeama unui lime și verduțuri tăiate mărunt.
Mod de preparare
Fierbi ouăle aproximativ 7 minute, apoi le lași în apă rece și la decojești după câteva minute le scoți gălbănușul. Se va tăia avocado, se scoata pulpa din interior și se zdrobește cu o furculiță.
Se va amesteca cu sarea, piperul și zeama unui lime peste care se vor turna verdețurile tocate mărunt.
Ouăle se vor umple cu pasta de avocado obținută și se vor orna cu pătrunjel și busuioc, în funcție de preferințe.
Fierbe ouale tare (6-7 minute), lasa-le in apa rece si apoi cojeste-le. Dupa ce s-au racit, taie-le pe jumatate si scoate-le galbenusul.
Taie avocado, scoate-i pulpa si zdrobete-o cu furculita, impreuna cu galbenusurile. Adauga sarea, piperul, zeama unui lime si verdeturile tocate cat mai marunt.
Umple ouale cu pasta de avocado obtinuta si orneaza-le cu patrunjel sau busuioc, dupa preferintă.
Ouă umplute cu maioneză
Ingrediente
- 6-10 ouă fierte
- muștar
- ulei de floarea-soarelui
- sare, piper
- boia de ardei dulce
- câteva măsline
Mod de preparare
Ouăle se pun la fiert într-un vas, apoi se adaugă o lingură de sare. După 7 minute vor fi scoase și lăsate într-un vas cu apă.
După fierbere se scot gălbenușurile și se pun într-un bol. Acestea se sfărâmă cu o furculiță și se vor adăuga 2-3 linguri de apă caldă. Se adaugă treptat ulei și se amesteacă până când se obține maioneza. Se adaugă o lingură de muștar, sare și piper, după gust.
Ulterior, în ouăle tăiate pe jumăate se va adăuga maioneza și se vor decora în funcție de preferințe.