Cartofi la cuptor cu smântână. 3 rețete simple, dar foarte gustoase
Publicat pe 10.02.2021 la 20:36 Actualizat pe 10.02.2021 la 20:36
Cartofii sunt de departe cele mai preferate legume. Trebuie să știți însă că pe lângă cei prăjiți sau făcuți piure, există o mulțime de alte rețete care le vor pune în valoare gustul și avantajele pentru organism. Noi vă vom prezenta în continuare 3 astfel de variante cu diferite alimente, pe cât de simple, pe atât de gustoase!
- 3 rețete rapide de cartofi la cuptor cu smântână!
- Nu necesită mult timp de preparare!
Așadar, cartofii sunt excelenți nu doar prăjiți, ci cu... smântână. Puteți astfel renunța la cantitatea de ulei folosită, optând pentru trei rețete la fel de gustoase.
Cartofi la cuptor cu smântână și ou
Prima rețetă delicioasă pe care vă vom prezenta este cea cu cartofi, smântână și ou. Aceasta se prepară la cuptor, într-un timp relativ scurt, dacă sunteți dornici să o încercați cât mai repede.
Ingrediente
În aceea ce privește ingredientele, aveți nevoie de 1 kg de cartofi, 1 ou crud, 5-6 ouă fierte, 300 de grame de smântână, 300 de grame mozzarella, sare și piper după gust, și nu în ultimul rând, 100 ml de lapte.
Mod de preparare
Primul pas pe care trebuie să-l faceți este să fierbeți cartofii în coajă timp de 25 de minute. După ce îi lăsați să se răcească, îi decojiți și puneți și ouăle la fiert pentru 10 minute, tăindu-le apoi felii. Puneți apoi într-o tavă hârtie de copt și așezați cartofii feliați în două cantități egale. Straturile vor arăta cam așa: jumătate de cantitate de cartofi, jumătate de mozzarella, feliile de ou, apoi din nou mozzarella și cartofi.
Smântâna, laptele și oul crud sunt amestecate separat, adăugând treptat sare și piper. Ce trebuie să faceți apoi este să puneți compoziția în tavă, peste cartofi. La final, introduceți în cuptor tot rezultatul pentru 30 de minute.
Cartofi la cuptor cu smântână și cașcaval
Rețeta de cartofi la cuptor cu smântână și cașcaval este una extrem de gustoasă. Nu aveți nevoie de câteva ingrediente simple și puțină răbdare, iar masa va fi una pe cinste.
Ingrediente
Pentru această rețetă vă trebuie 1 ou, 4-5 cartofi de culoare roz, 1 lingură de pesmet, 4-5 linguri de smântână, piper, sare, 100 de grame de cașcaval dat prin răzătoare, unt, smântână și pătrunjel.
Mod de preparare
Mai întâi se fierb cartofii, apoi se decojesc și se taie cubulețe. Cașcavalul este dat pe răzătoare, iar untul îl folosiți pentru a unge tava peste care presărați și lingura de pesmet. Primul strat va fi așezat în vasul ales și e constituit din cartofi, sare, piper și boia de ardei dulce.
Separat, se amestecă smântâna cu oul și apoi se adaugă peste cartofi. Apoi, pe deasupra celui de-al doilea strat de cartofi se pune cașcavalul, apoi se adaugă sarea, piperul și boia de ardei dulce, iar la final se pune ce a mai rămas din smântana mixată cu ou și restul de cașcaval. Tot rezultatul se bagă la cuptor, iar după ce e gatase servește cu pătrunjel pe deasupra.
Cartofi la cuptor cu smântână și bacon
Rețeta de cartofi la cuptor cu smântână și bacon este cea mai simplă dintre toate.
Ingrediente
Așadar, pentru o astfel de rețetă aveți nevoie de sare, piper, 30 de grame unt, 6 cartofi fierți în coajă și apoi decojiți, 200 de grame de bacon tăiat cubulețe, 2 ouă fierte, 200 de grame smântână pentru gătit și 10 felii de cașcaval.
Mod de preparare
Primul pas este fierberea și decojirea cartofilor. Aceștia sunt tăiați apoi felii, dar nu foarte subțiri. Într-un vas pe care-l ungeți cu unt adăugați primul strat de cartofi, apoi unul de bacon, cașcaval, felii de ou, sare și piper, procedură pe care o repetați până ce terminați de așezat ingredientele, cu mențiunea următoare: cartofii trebuie să fie ultimii.
La final adăugați smântana de gătit și introduceți apoi vasul la cuptor pentru aproximativ 40 de minute. Atenție: nu uitați să-l acoperiți cu hârtie de copt pentru a ieși rumen pe toate părțile.