Cât orez se pune la un kilogram de carne, de fapt. Secretul sarmalelor moldovenești
Pentru multe gospodine, prepararea sarmalelor reperezintă un adevarat ritual, mai ales de sărbători. Fiecare are propriile secrete pentru a obține cel mai bun preparat. Această mâncare nu se prepară după aceeași rețetă peste tot și nici cu aceleași ingrediente. Cât orez se pune la un kilogram de carne, de fapt. Secretul sarmalelor moldovenești.
- Cât orez se pune la un kilogram de carne
- Secretul sarmalelor moldovenești
În România, sarmalele sunt printre cele mai apreciate mancaruri. Puțini sunt cei care ar spune nu unui astfel de preparat servit cu smântană și mămăliguță lângă. Este bine știut faptul că fiecare gospodină are propriile ei secrete atunci când vine vorba de gătitul celor mai bune sarmale. Noi vă vom spune secretul sarmalelor moldovenești. Cât orez se pune la un kilogram de carne, de fapt.
Cât orez se pune la un kilogram de carne pentru sarmale moldovenești
Puțini sunt cei care știu că, pentru a găti sarmale moldovenești gustoase, care să se topească în gură, trebuie să puneți cantitatea potrivită de orez, pentru un kilogram de carne și asta pentru că, dacă veți pune mai mult, sau mai puțin orez, sarmalele fie vor ieși prea moi, fie prea tari. Așadar, dacă vă doriți un preparat perfect, trebuie să respectați proporțiile corecte.
Secretul sarmalelor moldovenești ar fi acela că, la un kilogram de carne, se pun 100 de grame de orez, după ”regula lui 10%”. Pentru două kilograme de carne veți folosi 200 de grame de orez, la trei kilograme de carne, 300 grame de orez și așa mai departe.
Rețetă sarmale moldovenești
Ingrediente:
- 1 kg de carne tocată de porc și de vită,
- costiță afumată, după gust
- 100 g orez,
- 3-4 kg varză acră,
- ceapă,
- ulei pentru prăjit,
- 3-4 linguri de bulion,
- câteva frunze de dafin,
- cimbru,
- mărar,
- sare,
- piper.
Mod de preparare:
-se curăță, se spală și se toacă mărunt ceapa, se pune la călit în puțin ulei, la foc mic.
-se adaugă apoi orezul spălat înainte și se lasă la foc mic pentru două minute, amestecând continuu, ca să nu se prindă.
-se pune carnea tocată într-o oală mare, după care se adaugă ceapa și orezul călite, piper măcinat, cimbru uscat și mărar tocat
-se împăturește apoi carnea în frunze de varză și se pun în cerc, în picioare. pentru un gust mai bun puteți pune și afumătură printre ele
-se lasă la fiert aproximativ trei ore, la foc mare, până când dau în clocot, după care se mai lasă aproximativ 40 de minute la foc mai mic.