Cât se fierbe lintea, de fapt. Secretul să fie plină de nutrienți
Mâncarea de linte este o mâncare delicioasă și sănătoasă. Se prepară rapid, ieftin, iar rezultatul este delicios și, mai ales acum, în perioada postului Crăciunului, tot mai multe gospodine o prepară. Deși este un aliment mai puțin cunoscut în țara noastră, în ultimii ani, lintea a câștigat teren în preferințele culinare ale românilor.
- Cât se fierbe lintea, de fapt
- Secretul să fie plină de nutrienți
Lintea este una dintre leguminoasele foarte bogate în fier. Există mai multe tipuri de linte: verde, roșie, galben și maro. Pentru mâncarea de linte cea mai bună este cea verde, care se poate consuma și simplă. Potrivit spuselor specialiștilot, lintea ar trebui introdusă în regimul nostru alimentar, pentru că are numeroase beneficii, se găsește pe rafturile magazinelor, dar și în piețe, indiferent de sezon, și unde mai pui că se gătește foarte ușor.
Cât se fierbe lintea, de fapt
Lintea face parte din aceeași familie cu mazărea, fasolea, soia și năutul, iar această plantă, semințele sale, este nelipsită din bucătăriile celor care au o dietă vegetariană. Evident că șinea poarte fi un aliment pentru întreaga familie, pentru că este ușor de preparat și bogată în nutrienți.
Pentru că lintea fierbe relativ repede și nici nu are efectele adverse pe care le are fasolea, nu este nevoie să fie lăsată la înmuiat și să fie aruncată apa de câteva ori. Lintea verde se pune la fiert în apă rece, pentru a se fierbe uniform. Raportul de apă este de 1 la 3.
Ingrediente:
1 cană linte
3 căni apă
un praf de sare
Mod de preparare:
- clătiți lintea sub jet de apă și sortați boabele care par stricate, înnegrite;
-folosiți trei măsuri de apă la o măsură de linte;
- după ce apa ajunge la temperatura de fierbere, reduceți focul la mic și acoperiți oala cu un capac, lăsați la fiert 25 de minute;
- se sărează și se piperează după ce se stinge focul.
-scurgeți apa în care a fiert lintea și aruncați frunza de dafin înainte de a folosi lintea gătită în rețeta preferată;
Așadar, lintea verde se fierbe 25 de minute, lintea roșie se lasă 10-15 minute, cea galbenă 35 iar cea maro 45. Când se pune la fiert, amestecați regulat, pentru a se fierbe omogen.