Câte sarmale de post ies dintr-un kilogram de orez. Secretul pentru un preparat ca la carte
Pentru că ne aflăm în postul Crăciunului, sarmale de post sunt o variantă nelipsită de pe masa oricărei gospodine, in locul sarmalelor cu carne. Acest preparat este unul apreciat de foarte multe persoane, mai ales că se gătește ușor și e nevoie de doar câteva ingrediente. Câte sarmale de post ies dintr-un kilogram de orez.
- Câte sarmale de post pot fi preparate dintr-un kilogram de orez
- Rețeta pas cu pas
Pentru că ne aflăm încă în perioada postului de Crăciun, este un moment perfect pentru a găti sarmale de post cu orez sau cu orez și ciuperci. De altfel, cei care nu consumă carne de fel, pot găti acest preparat în orice altă perioadă a anului. Rețeta de sarmale de post nu e deloc greu de făcut, ba dimpotrivă. Aveți nevoie de numai câteva ingrediente.
Câte sarmale de post pot fi preparate dintr-un kilogram de orez
Sarmalele de post sunt preferate de foarte mult persoane și asta pentru că se gătesc ușor, e nevoie de puține ingrediente, și sunt și extrem de gustoase. Mai mult, pentru că nu conțin carne, sunt considerate ușoare pentru organism și pentru stomac.
Dacă vă întrebați câte sarmale de post pot fi preparate dintr-un kilogram de orez, ei bine, noi avem răspunsul. Dacă din 250 de grame de orez ies 30 de sarmale, dintr-un kilogram de orez vă vor ieși aproximativ 120 de sarmale.
Rețetă sarmale de post
Ingrediente:
3 verze murate
1 kilogram de orez
4 morcovi
100-150 ml ulei
1 kilogram de ceapă
3 linguri bulion
2 linguri maggi de legume
foi de dafin
sare
cimbru
piper alb
Mod de preparare:
-tocați ceapa cuburi și să o căliți în ulei încins.
- adăugați morcovul dat prin răzătoare, apoi spălați orezul în mai multe ape.
-adăugați bulionul și o cană de apă caldă.
-lăsați pe foc până ce orezul începe să se umfle puțin.
-condimentați după gestul fiecăruia.
-lăsați compoziția să se răcească, timp în care pregătiți foile de varză.
-împăturiți sarmalele, le puneți în oală, iar peste acestea mai adăugați varză tocată și bulion.
-se fierb la foc mic pe aragaz după care se introduc în cuptorul încins.